Recept

Har fått en förfrågan att lägga upp receptet från igår på kyckling med paprika & baconsås. Receptet är för två personer men det är ju lätt att dubbla om man vill göra för fler. :)

2 kycklingfiléer
salt o peppar

Paprika & baconsås:
Lökpulver (lök om man är mer vuxen än jag)
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 paket bacon
ca 1/2 tsk paprikapulver
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
ca 1 dl matlagningsgrädde (vill du ha mer sås tillsätt mer grädde)
lite mjöl till redning

Börja med att steka kycklingen några minuter på vardera sida för att få lite färg. Salta och peppra. Lägg sedan kycklingen åt sidan. Stek bacon och paprika tillsammans (ev lök) i några minuter. Tillsätt hönsbuljong, vatten, grädde samt paprikapulver och lökpulver. Låt detta småkoka i ca 5 minuter. Lägg sedan kycklingen i såsen och koka i ca 15 minuter under lock. Tillsätt sedan lite mjöl för att såsen ska tjockna lite. Låt puttra i några minuter. Servera med ris.

Supergott och enkelt!


Kommentarer
Johanna

alltså jag är ju lite dum när det kommer till matlagning...:P hehe men steker du kycklingfileerna hela? :) tar inte det hundra år? haha

2011-05-27 @ 17:55:48
Jenny

Jo steker dem hela. Men de ska bara stekas några minuter på varje sida för att få lite färg. Sedan åker ju kycklingen ner i såsen och ska kokas med den i ca 15 minuter så kycklingen blir helt klar först då. :)

2011-05-27 @ 18:42:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0