29 Maj 2011

Idag har det blivit en tur ute i regnet på loppisen i Majorna. Glömde ju helt bort att det var idag. Det är tradition sen några år tillbaka att det varje Mors Dag är loppis ute på gatorna där alla som vill kan ställa sig och sälja grejer. Jag gjorde i alla fall lite fynd. Hade verkligen tur och hittade exakt två saker jag velat ha. :) Bilder på det jag köpt kommer senare, jag ska nämligen måla dem först. :)

Glad Mors Dag

Vill bara önska alla mammor där ute en glad Mors Dag! :) Speciellt min egen mamma och min syster som har sin allra första mors dag. ♥

Ännu mer pyssel

Kreativiteten har fått flöda den här veckan då jag varit på ett stort pysselhumör. Igår plockades alla grejer fram igen och en ny LO till mitt album skapades. NöT har skickat mig lite nya bilder på V så han fick pryda kreationen. Mosters pärla! ♥

Glad

Jag själv har inte fått något svar på min reklamation av posten men jag fick nyss ett mail av företaget Scrapnet.se där jag beställde mina scrapbooking saker. De bifogade sitt svar av posten där de säger att de självklart inte kommer ersätta det förlorade paketet.
Men ooh så glad jag blir ändå! Scrapnet.se skrev att de bestämt sig för att ersätta mig och skicka ett nytt paket! :D Normalt sett ersätter de inte borttappade paket och det står till och med i deras villkor, men nu är de så snälla och gör det ändå! :) Alla varor fanns inte kvar i lager så jag får det som fanns och resten får jag tillbaka pengarna för. Det är verkligen kundservice det! :D

Recept

Har fått en förfrågan att lägga upp receptet från igår på kyckling med paprika & baconsås. Receptet är för två personer men det är ju lätt att dubbla om man vill göra för fler. :)

2 kycklingfiléer
salt o peppar

Paprika & baconsås:
Lökpulver (lök om man är mer vuxen än jag)
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 paket bacon
ca 1/2 tsk paprikapulver
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
ca 1 dl matlagningsgrädde (vill du ha mer sås tillsätt mer grädde)
lite mjöl till redning

Börja med att steka kycklingen några minuter på vardera sida för att få lite färg. Salta och peppra. Lägg sedan kycklingen åt sidan. Stek bacon och paprika tillsammans (ev lök) i några minuter. Tillsätt hönsbuljong, vatten, grädde samt paprikapulver och lökpulver. Låt detta småkoka i ca 5 minuter. Lägg sedan kycklingen i såsen och koka i ca 15 minuter under lock. Tillsätt sedan lite mjöl för att såsen ska tjockna lite. Låt puttra i några minuter. Servera med ris.

Supergott och enkelt!

Kyckling med paprika & baconsås

Dagens middag blev kyckling med paprika och baconsås. Hittade ett recept på internet som jag ändrade lite för att passa min smak och gud så gott det blev. :) Denna rätt ska jag definitivt göra igen!

25 Maj 2011

Promenerade in till stan idag för att köpa lite nya papper till scrapbooking. Hittade en massa jag ville ha men höll igen lite då jag inte vill slösa upp alla pengar första dagen. Men fick ändå med mig papper hem till tre alster. :) Jag har varit lite busig och även beställt lite blommor på internet nyss. Men till mitt försvar var det faktiskt 10% rabatt samt en välkomstgåva som ny kund och chansen att vinna ett presentkort på 500kr, då måste man ju slå till. ;)

Satte mig självklart och pysslade direkt då jag kom hem idag. Fick nu äntligen tillfälle att använda mina gula/orangea blommor som bara legat här och detta blev resultatet.

Jag hatar Posten!!

Usch vad jag hatar Posten!! De är helt inkompetenta!!

För 2 månader sedan beställde jag lite scrap-material från en butik från internet och betalade mina varor direkt. De hade lite problem med sjukdomar i familjen så på deras butikssida stod det att leveransen kunde ta lite längre tid, inget fel med det. Men nu 2 månader senare så har jag fortfarande inte fått mitt paket! Så jag har hört av mig till butiken och igår fick jag äntligen svar. Och de har skickat mitt paket den 13 april!! Så alltså är det posten som schabblat bort det! Paketet är för stort för brevlådan så jag ska ju få en avi men ingen har kommit och inte heller någon påminnelse att jag måste hämta ut ett paket. Och butiken har inte heller fått paketet tillbaka då det efter två veckor ska returneras till butik om ingen hämtar. Så posten måste ha tappat bort mitt paket innan det ens kommit till Hemköp där jag ska hämta paketet. ARRGH!!!!
Det här är andra gången posten schabblar bort mina grejer sen jag flyttat hit ner! Förra gången var det studentlitteratur som jag aldrig fick och kuggade därför en tenta. Och nu känns inte oddsen att få mina scrapsaker särskilt stora då paketet skickades som brev och har därför inget kolli-id. Så nu är säkert 400 kr i sjön tack vare Posten!!

En kort runda

Bara minuter efter jag postat det förra inlägget blev det klarblå himmel och sol. Nu har det dock blivit grått igen så det pendlar verkligen idag. Så jag kände att det var lika bra att snöra på mig skorna och ta mig ut redan nu. Skjuter jag på det så är risken stor att jag inte alls tar mig ut. Blev bara en kort runda på totalt 2,5 km men det  är helt klart bättre än ingenting. :)

Nu ska jag gå och värma upp lite lunch, det blir rester från igår. :)

Regn

Jag som precis tänkt byta om till lite träningskläder och ta mig ut på en springtur innan det börjar bli dags för lunch. Och självklart så ska det börja regna! Suck! Det känns inte så lockande att gå ut i regnet men å andra sidan kanske det får extra fart på benen. Nä nu börjar det till och med regna ännu mer, jag får helt enkelt avvakta till eftermiddag och hoppas på uppehåll.

Modern Family

Då har lite middag just kommit ner i magen, blev min egna version av jambalaya idag. Mycket gott i alla fall. :)

Som vila på maten väntar nu lite Modern Family. Jag har länge tänkt sätta mig ner och se det men det har aldrig blivit av. Men S började prata om det igår så då fick jag äntligen tummen ur och nu har jag nästan sett hela första säsongen. :) Det är riktigt underhållande och lättsamt att se på. Tråkigt bara att det endast finns 2 säsonger än så länge, det kommer jag ha sett klart på nolltid i den takt jag ser på nu. :)

En dag i Slottsskogen

Gårdagen spenderades utomhus i väldigt växlande väder. Ena stunden var det soligt och jättevarmt och andra stunden mulet och blåsigt. Trots det så har jag ändå fått lite färg på mig. :)
Vi tog självklart en tur i Slottsskogen som väldigt många andra göteborgare igår. Det går ju inte att missa den stora folkfesten då det är Göteborgsvarvet. Folk överallt som hejar på och har picknick på gräset. Det är så mysigt med sådana evenemang. :) För oss blev det dock ingen picknick utan istället vandrade vi runt och kikade på alla djuren och allt folk. Riktigt trevligt var det. :)





Läskig dröm?

Jag måste ha drömt någonting riktigt läskigt inatt. Kommer själv ihåg att jag vaknat mitt i natten och känt mig väldigt förvirrad. Jag råkade väcka V också och enligt honom så var jag jätterädd och skakade som bara den och pratade om någonting äckligt. Jag har för mig att jag också ska ha sagt att jag måste kolla vad det är, men det vet jag inte om det var i min dröm eller inte. Det enda jag kommer ihåg från drömmen är en stor grå stenvägg. Måste ha varit någonting skrämmande i alla fall.

Nu ska jag slänga på mig lite kläder och smink samt äta lite frulle. Sen blir det in till stan en snabb sväng. Vill försöka hinna innan alla springande människor börjar komma sig in mot stan för då blir det en plåga att ta sig förbi. Sedan blir det nog en liten runda till Slottsskogen och trängas med alla människor. :)

20 Maj 2011

Åhh jag som hade tänkt kliva upp halv åtta idag så att jag skulle hinna ut på en liten springtur på morgonen. Men min dumma telefon tyckte det var roligt att alarmet inte skulle fungera idag så jag vaknade först klockan 10. Så istället blev det att kliva upp och direkt sätta sig och arbeta lite på projektrapporten.
Nu har jag dock tagit en liten paus. Väntar på att min kära mor ska hjälpa mig med den lite senare. Jag får damp på Word som aldrig vill fungera som jag vill att det ska!

Funder på om jag ska vara duktig och städa lite eller hitta på något roligt ett tag. Är lite sugen på att scrapbooka eller fixa till lite i ett vanligt fotoalbum.

19 Maj 2011

Nu sitter jag här med ett glas iskallt vatten och suger på lite isbitar. Har just varit ute på en liten promenad/springtur så jag kände för något riktigt uppfriskande. Blev en ganska kort tur idag på 3,5 km men det duger gott och väl för idag. Jag gick ena halvan och sprang den andra. Och jobbigt var det då jag sprang, det var nästan bara långa segdragna uppförsbackar på den vägen. Men jag tog mig hem tillslut. :)

Bio

Hade tänkt mig en liten promenad till Chalmers för att möta upp V men det är ju sånt tråkigt väder ute så det får bli vagnen istället. När jag mött upp honom bär det sedan av till Bergakungen för lite Pirates på bio. :) Trevlig kväll allihopa!

17 Maj 2011

Gussingen vad trött jag är! Har ändå bara jobbat 4,5 timmar idag men då klockan ringde halv åtta imorse så var jag helt död. Skulle lätt kunna ta en tupplur nu men då kommer jag ju aldrig lyckas somna ikväll så jag får helt enkelt försöka hålla ögonen öppna.
Resten av veckan är jag i alla fall "ledig". Mer jobb får vänta då jag måste få klart projektrapporten till på söndag. Då kan jag själv bestämma över mina tider så imorgon ska jag nog ta en liten sovmorgon. Måste vara pigg imorgon kväll så jag orkar med Pirates på bio. Längtar! :)
Nu ska jag bara lägga mig på soffan och ta det lugnt. Om jag känner att jag orkar blir det det nya och sista avsnittet på säsong 3 av 90210, annars blir det bara lite slötittande på tv.

Medan får ni njuta av det fina magnolia trädet på vår gård. :) Tyvärr så blommar de inte länge så nu är den inte alls så fin.

Egen pasta

Detta har jag sysslat med idag. Kan ni gissa vad?



Jag har gjort egen pasta. Detta var mitt andra försök då jag även provade på det förra veckan och idag gick det lite bättre, Men jag har ännu inte fått in tekniken, mina mjölväggar vill alltid rasa in och det slutar med en enda röra som på något konstigt vis ändå blir till en degklump. :) Gott blir det i alla fall med färsk pasta och särskilt hemmagjord. Det smakar extra fräscht på något sätt. :)

Dagens middag blev den hemmagjorda pastan med extra kryddig tomatsås och bacon.

15 Maj 2011

Här öser regnet ner just nu och det börjar höras lite muller så åskan är nog påväg. Det är faktiskt lite mysigt då det regnar så här mycket och man kan sitta inne och mysa, men idag hade jag faktiskt hoppats på promenadväder men icke sa nicke. Istället blir det att stanna inne hela dagen och då är det lika bra att ta tag i lite städning.

Fredagsmys

Nu är det äntligen dags för fredagsmys! :) Dagens alla måsten är gjorda, okej så när som alla måsten. Har fortfarande inte fixat till lite grejer på projektrapporten men det kan jag göra imorgon. För mig väntar nu istället en skön kväll på soffan med en fruktsallad och Avatar. Köpte även en ramlösa blodgrape och apelsin då jag inte får dricka någon läsk nu. Gillar egentligen inte bubbelvatten men det blir helt okej om man blandar det med lite saft.

Fredag den 13:e

Fredag den 13:e idag. Får se om det kommer några lurviga spöken på besök ikväll. Jag ska nämligen vara ensam ikväll då V ska på sittning. Det får bli en myskväll för min del men nog utan skräckfilmer. :)

Jag känner mig som en riktig husmor just nu. Igår kväll blev det en storstädning av kylskåpet då det verkligen var på tiden. Mjölken hade börjat smaka kylskåp och det är ett tecken på att det nog är dags att städa. Nu är det bara frysen kvar som VERKLIGEN behöver en avfrostning. Frågan är bara vad man ska göra med allt i frysen, vi har ju liksom ingenstans att stoppa allt kött vi har och jag vill ju inte att det ska bli dåligt.

Just nu är jag duktig och tvättar. Samlade ihop två stycken stora ikea påsar med sängkläder och handdukar som legat på tvättlager länge. Ska bli skönt att få det undanstökat så vi får lite rent och lite mer ordning här hemma. Inte så trevligt när det ligger högar med smutstvätt. :P Får se om jag känner mig så huslig att jag manglar sängkläderna också.
Oj vad tiden gått fort här, nu måste jag kuta ner och slänga in en ny maskin.

12 Maj 2011

Har just satt mig ner på soffan efter en uppfriskande promenad i Slottsskogen. Jag hade blivit så där seg innan efter att bara suttit instängd hela morgonen och pysslat på projektrapporten. Jag var så seg att jag nästan inte tog mig upp och ut. Men nu efteråt så är jag så glad att jag gjorde det. :) Det är mulet och tråkigt ute men det var faktiskt bara skönt då det ändå är så varmt. Vinden fläktade så härligt och det doftade så gott ute, nyklippt gräs och blommor. :)



Nu ska jag in i köket och plocka ihop en diskmaskin innan jag sätter igång med middagen. Jag får äta själv igen då V mer eller mindre bor i skolan nu när slutspurten för terminen närmar sig. Jag har inte heller så lång tid kvar av min kurs, bara 2 veckor sedan ska allt vara klart. Nu börjar min mage kurra så det är bäst att jag sätter fart. :)

Apelsinjuice

Jag har alltid haft svårt för att dricka apelsinjuice. Tycker alltid att det smakar så "surt". Men nu har jag hittat en juice som går att dricka hur lätt som helst, Garants färskpressade apelsinjuice. Den är inte alls sur och den smakar nästan exakt som att man pressat apelsinerna själv. Så detta fick bli min frukost idag, plus en liten macka så klart. :)

11 Maj 2011

Jobbat idag. Var helt okej, skönt att jag fick sluta klockan 17 för då hann man ändå hem till en hyfsat normal tid med bussen. Kvällen har varit ganska händelselös. Gjorde en snabb middag, mötte sedan upp V nere på Ica så vi kunde handla lite. Kattmaten var slut, eller rättare sagt maten på burk var slut. Vår lilla diva totalvägrar nämligen att äta Friskas torrfoder. Tyvärr kommer vi nog få vänta på bilen i minst 2 veckor till. :( De hade bara precis fått in alla grejer de behöver för att fixa den och skulle börja med den nu i veckan. Suck! Att gå och småhandla på Ica och Hemköp hela tiden håller inte riktigt för budgeten.

Jaja nu har kissorna äntligen lugnat ner sig efter x antal rundor runt lägenheten. Stackars de som bor under oss säger jag bara! :) V har också gått och lagt sig så nu har jag en liten stund för mig själv innan sängen kallar. Ska passa på att måla lite nytt nagellack, får bli en snygg somrig grön färg den här gången. :)

Saknar bilen

Idag är en jobbig dag för jag börjar jobbet först klockan fyra i eftermiddag. Det förstör verkligen hela dagen tycker jag. Visst det är ändå gott om tid innan att hinna göra någonting men jag blir typ stressad av att börja den tiden, går hela tiden och kollar på klockan så jag inte ska glömma bort tiden och komma sent.
Sen så känns det bara allmänt jobbigt att jobba nu, man har blivit så bortskämd att ha bil så nu när jag måste ta bussen känns det inte alls roligt. Bussarna går bara varje halvtimme och de tajmar aldrig in då man börjar eller slutar så man måste alltid vara en halvtimme tidig på jobbet och sitta och vänta en halvtimme efteråt. Så med en 35 minuters bussresa+vagn och sedan tiden att vänta på bussen så blir det 3 timmar till bara resande varje gång man ska jobba. Jämfört med totalt 40 minuter om man åker bil. Gud vad jag längtar tills bilen kommer tillbaka från verkstaden!!

8 Maj 2011

Idag är det skola som gäller för mig. Har inlämning idag och jag hade inte ens börjat skriva ännu. Men jag satte mig vid datorn direkt då jag klev upp och skrev i ca 1,5 timmar och fick ihop en A4 sida. Det betyder att jag bara har en sida kvar att skriva vilket känns skönt. Vet ungefär vad jag ska skriva också så det borde inte ta mer än 2 timmar.

Det är ju så galet varmt här idag, typ 20 grader i skuggan, så den andra sidan får faktiskt vänta till lite senare. Har precis kommit in från en liten promenad på 5 kilometer. Det var riktigt härligt att få komma ut i friska luften lite. :)

Springtur

Vad jag är duktig! Har nyligen kommit in från en liten springrunda. Har inte sprungit på år och dar men V skulle ute så då tänkte ja va tusan varför följer jag inte med! Det blev visserligen bara 2,5 km för mig men jag är nöjd ändå. Sprang hela vägen minus ett stopp då V tappade både nycklar och telefon då han bestämde sig för att göra kullerbyttor i gräset. Vissa är inte så smarta ibland! :P
Nu längtar jag tills jag får gå ut och springa nästa gång, för efteråt är det så himla härligt! :) Nu blir det duschen och sedan lägga sig på soffan och mysa framför tvn ett tag. :)

Promarkers

Blev en liten sväng in till stan idag. Var tvungen att shoppa lite promarkers, kunde inte hålla mig. Så nu blir det att pyssla lite. :)

Långpromenad

Det blev en ganska lång tur för mig idag. Mätte just upp min runda på aktivtraning.se och den blev ganska precis 1 mil. 10,04 km för att vara exakt. Jag promenerade först till Chalmers vilket blev ganska svettigt då solen valde att kika fram. :) V slutade faktiskt vid den tiden jag kom in så vi bestämde oss för att promenera hem också så vi kunde stanna för lunch på Subway. Bestämde mig sedan för att ta en liten omväg hem då jag gärna ville att min runda skulle komma upp mot milen (Chalmers tur/retur är nästan 8 km) då jag ändå var ute och gick ganska långt. Och turligt nog så lyckades jag! Jag chansade på en väg jag trodde kunde lägga på ca 2 km och vad rätt jag hade. :) Känns superhärligt nu efteråt, måste komma ut på en promenad imorgon också.

Bjuder på en gammal bild för att piffa upp inlägget lite. Bilden är tagen våren 2009 då jag och V var här nere i Göteborg på lägenhetsjakt.

6 Maj 2011

Då var det fredag igen. Skulle säga att det var härligt men för mig har det ändå varit helg hela veckan förutom igår då jag äntligen fick jobba ett pass. Och nu när det verkligen är helg blir det inte så mycket lugn och ro. Jag har skjutit upp på pluggandet hela veckan och på söndag är det inlämning nummer ett. Men om vädret blir fint som det är sagt så ska jag iaf vara ute på dagarna och skrivandet får vänta till kvällarna.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan måla på lite smink. V hade glömt några papper han skulle lämna in idag så jag erbjöd mig att gå in med dom till honom. Då har jag inget val än att ta en promenad, annars hade jag nog varit för lat och stannat inne.
Nä nu måste jag skynda på lite!

Nya ballerina

Jag har länge velat ha ett par nya ballerina. Men på senaste tiden har jag aldrig hittat några. Jag vet inte om det är mina fötter som har växt eller om de ändrat storlekarna för just när det kommer till ballerina kan jag inte ha några längre! 37 som jag alltid brukar ha är alldeles för små och tajta och storlek 38 ä superstort.

Men i lördags lyckades jag äntligen hitta ballerina som passade! :) Två par dessutom! Och då jag har en så snäll mamma så fick jag båda paren av henne. :)

2 Maj 2011

Har inte alls fått mycket gjort idag. Måste verkligen börja plugga då jag har en individuell uppgift som ska vara inne på söndag och om ca 3 veckor ska projektrapporten till grupparbetet vara klar och det är jag som ska skriva den. Och där behövs extra tid då vi bara har kontakt med varandra via mail. Usch jag har verkligen försökt komma igång idag men kom bara så långt som att skriva en rubrik. Fy skäms Jenny!

Istället för att sätta mig på soffan för kvällen borde jag egentligen ta en liten promenad ner till Ica. Märkte nämligen att vi knappt har någon kattmat kvar alls. Så det räcker till frukost men sen är det slut. Vi orkar inte åka iväg till Grissly och köpa en 4kg eller 10kg säck med Eukanuba som vanligt och släpa med den på bussen. Så tills vi får bilen tillbaka får de nöja sig med lite Whiskas. :)
Nja promenaden dit får nog vänta till imorrn, jag ska nog hitta på något annat skoj nu.

Ullared shopping Del 2

På Ullared köpte jag även lite grejer till vardagsrummet. Det var i och för sig inte så mycket men jag tänker ändå visa det lilla jag köpte. :)

Har länge velat ha en kudde med stjärnmotiv på men har aldrig riktigt hittat någon jag verkligen gillar och som jag tycker är värda pengarna. Och vad hittar jag inte på Ullared, jo en jättefin stjärnkudde för bara 99kr! Fanns i blått, beiget och svart och den sistnämnda fick följa med mig hem. Så här i efterhand ångrar jag att jag var så snål och inte köpte två. :P



Det blev också två par gardiner till vardagsrumsfönstret men på dem får ni bara en liten smygtitt. Jag ska nog ta mig an uppgiften att stryka dem och hänga upp dem ikväll. Så ni får se dem senare då de är på plats. :)

Ullared shopping Del 1

Det har blivit en hel del shopping nu i veckan då min mamma varit här, inte minst på Ullared. Jag ska självklart visa allt för er men inte allt på en gång. Det kommer dyka upp lite inlägg om min shopping under veckan som kommer.

Jag lyckades hålla min budget ganska bra och shoppade bara för 900 kronor på Ullared. Och jag är förvånad över hur mycket jag fick med mig hem för den summan. :)

Tänkte börja med att visa lite grejer jag köpte till köket. Det blev lite vanliga basics köp som jag inte orkar visa, tror inte det är så intressant att se bilder på fryspåsar och vispskålar. :P Sedan köpte jag ett par riktigt fina gardiner också som kommit på plats i köksfönstret idag men bild på dem kommer en annan dag.

Här nedan är lite fynd jag gjorde. En fin stor plåtburk att förvara kattmaten i. Mycket snyggare än den vita hink vi nu har ståendes på golvet. En liknande plåtburk i mindre format för diskmedel där vi ska ha alla tabletter till diskmaskinen och sedan en diskmedelpump.



Nya svarta bordstabletter och grythandskar.
RSS 2.0