29 September

Idag tog jag "ledigt" från skolan. Vi hade bara en två timmars frågestund inför tentan nu på torsdag och jag kände att jag hellre behövde den tiden till att plugga själv. Och det har jag faktiskt gjort idag. Från klockan 11-19. Riktigt duktig har jag varit! =) Nu hoppas jag bara att lite av det jag lärt mig stannar kvar i huvudet.
Imorrn har vi inläsningsdag så jag har hela dagen på mig att gå igenom allt en gång till vilket känns skönt. men mest av allt vill jag bara att det ska bli torsdag och få denna tenta bortgjord vare sig jag klarar den eller inte.

Har nyss bakat chokladbollar och gjort lite cola i soda-streamen och nu ska jag sätta mig och se Big Love. Vi har ju skaffat Canal+ för att kunna ha säsongskortet i hockey och en ny säsong av serien har börjat där och jag upptäckte det först idag. Så på söndag är det ett Big Love maraton som gäller, då är det repris på de 4 avsnitt som redan visats. =P

Hej Svejs!

Ångest!

Bara 4 dagar kvar till tentan nu! Och jag förstår inte hur jag ska hinna lära mig allt det här tills på torsdag. =S Jag har sammanfattat all text från böckerna för att ta bort en massa skit som står där, och min sammanfattning har blivit ett halvt kollegieblock! Det är fortfarande hur mycket som helst att få in i huvudet och jag har ingen motivation alls!

Har suttit och nött vid köksbordet sen jag klev upp idag men jag har kommit fram till att jag verkligen inte kan plugga som jag har gjort förut. Det finns inte tid för det då det är så sjukt mycket mer sidor än vad jag behövt plugga på förut på gymnasiet. Mina sammanfattningar var då ca 6 sidor och nu är det sådär 25-30 stycken. Jag måste försöka lära mig att hålla kvar information i huvudet genom att bara läsa. Men det kommer verkligen inte gå!

Jag funderar på att bara läsa igenom allt och välja ut vissa delar jag tror kommer vara viktigast och lära mig dom. Och sen hoppas på att just det kommer på tentan. Sen ska jag nog bara plugga på den gamla tentan från förra året, då de säger att frågorna oftast är likadana. Men det kommer gå åt H-vete!

Min hjärna är helt förstörd
just nu, ingenting går in i den och ångesten blir bara allt värre. Jag tror jag ska gå och göra lite mat och så jag får lite energi i mig och sen försöka öva på min läsningsteknik. Det kommer inte gå att plugga nå mer idag. =(


Måste bara visa min fina lilla orkidé som jag köpte för ett par dagar sedan. Jag hoppas jag inte tar ihjäl den bara. =)

Tråk söndag

Idag har varit en typisk söndag. Det regnar ute, jag har söndagshår och pluggandet går segt. Det började bra då jag tog fram böckerna direkt då jag vaknat, men allt eftersom tiden gått har min koncentration försvunnit och efter två timmar och bara ett kapitel har jag gett upp. Och inte blev det något Liseberg idag heller, jag får ta min Ben & Jerrys glass där nån annan gång.

Råkade vandra in på cdon
tidigare idag och rätt som det var så hade jag klickat till mig lite varor. =)

Hittade en skräckserie, Kingdom Hospital, som Stephen King har varit med och gjort. Jag gillar ju hans grejer så förhoppningsvis är den riktigt bra. Säsong 6 av På Heder Och Samvete släpps ju snart och jag kan ju inte sakna de föregående säsongerna, så det blev ett inköp av säsong 4 och 5 också. =) Och sen självklart den sista Pirates filmen. Har inte sett den sen den gick på bio och jag har verkligen längtat efter att se den de senaste veckorna.

Kikade lite på HM
också och såg en massa grejer jag skulle vilja ha. Men där blev det inget klickande. Har bara 500 kr kvar nu och det måste sparas tills jag får pengar på fredag. Men då ska jag ta mig ett varv på stan. Fick ju hem rabatter på HM och de måste ju utnyttjas. =)

Nä nu ska jag lägga mig på soffan och vänta på att Top Model ska börja. Sen se min nya film Dumpa Honom eller ha ett Arkiv X maraton. =)

19 September

Nu kommer en uppdatering! Det har inte blivit någon under veckan då jag varit så himla lat och knappt suttit vid datorn något. Har även haft en del att göra i skolan. Hade en redovisning som vi fått höra skulle vara väldigt allvarlig, men det var den tydligen inte. Så vi hade alla varit nervösa i flera dagar i onödan. Hade även labb den här veckan så har spenderat en tid med att skriva en rapport på den också.
Så nu är det bara en massa plugg inför tentan kvar. Och jag är så stressad över det! Har nyligen börjat plugga och vi får bara mer och mer sidor för varje dag. Paniken blir allt värre ju närmare det kommer, mindre än 2 veckor kvar nu! Och det sämsta av allt är att jag redan har inställningen att jag inte kommer klara den, då det enda man hört från alla lärare  och de som gått kursen tidigare är att typ ingen klarar den. Förra året klarade bara 20% den! Oh well jag hoppas på det bästa och lite studieinspiration.

Jag har en NY MOBIL!!!
Har köpt en fin röd Sony Ericsson w995. Den är sååå snygg och helt underbar. Jag älskar den!
Fick dock lite panik då jag pillade på den första kvällen och skulle prova allt. Jag hade inget ljud då man pratade i telefon! Ljudet fanns där men då jag hade på det högsta så kunde man endast höra något svagt i bakgrunden. Jag har verkligen ingen tur med mobiler! Men dagen efter då jag skulle åka in till stan med den och be om en ny så tänkte jag ge det ett nytt försök och då var ljudet där. Helt magiskt! Men jag har dock inga signaler som låter då man ringer. Undrar om de kommer dyka upp också en dag, annars ska jag lämna in den.

Tänkte ta en sväng på Liseberg idag då det är gratis inträde den här helgen. Men V som jag skulle gå med är sjuk och killar är ju så himla mesiga så det blev aldrig av. Men imorrn ska jag dit. Jag vill äta på deras Ben & Jerrys glass ställe och jag har ingen lust att betala inträde för att betala för att äta glass. =P

Nu ska jag bege mig till Ica och shoppa lite potatisgratäng för jag är hungrig. Ska kanske svänga in på Hemmakväll också och hyra/köpa He's Just Not That Into You eller Dumpa Honom som den heter på svenska. Har velat se den filmen länge men jag missade den på bio. Ha en fin lördag kväll mina grabbar! =)

12 September

Idag har varit en stor städar dag! Hade tvättstuga från 12-16 och när man väl kommer dit ner en kvart sent så har personen som tvättat på morgonen inte tvättat klart. Så jag sprang upp till lägenheten och ringde på och han bad så mycket om ursäkt och skyndade sig ner. Han tog ut grejerna från tvättmaskinen och la in i torktumlaren och det är väl okej, men sen så lämnade han bara allt som redan var torrt i en hög på bänken. Och under våra 4 timmar som vi tvättade så hämtade han aldrig grejerna.
Och när jag skulle gå ner strax efter 15 och ta ut sista maskinen där jag tvättade två par jeans, kom jag ner och ser att den andra maskinen är igång, tänkte okej visst ifall nån vill börja tvätta så kan de ta den då, men när jag ska ta ut ur den andra ser jag att den står på 32 minuter. Är jag så borta att jag inte klarar av att titta på klockan?!, nä nån nisse har gått ner tagit ur min tvätt och börjat tvätta själv, då jag har en timme kvar på min tvättid! visst jag skulle inte tvätta nå mer men va tusan, jag hade en timme kvar! Hade jag velat så hade jag kunnat tvätta en maskin till. Suck puck!

Resten av förmiddagen
spenderades med att diska undan och städa lite i köket. Vi tog oss även an berget av kartonger i hallen och minskade det till hälften. Två gamla tv-bänkar som stått och tagit plats körde vi till återvinningen plus en massa annat skräp så nu ser det nästan fint ut här. Något muppigt är det dock att man endast får åka på återvinningen 6 gånger gratis per år, sen måste man betala! Wtf vem vill betala för att vara duktig och återvinna!?! Jaja...

Bakat har jag också gjort idag. Hade en hel kartong med ägg som gick ut så jag gjorde en kladdkaka med marshmallows och sen alldeles nyligen provade jag att göra choklad och vaniljmuffins, typ tigermuffins. Jag hoppas att de är goda. =)

Nu ska jag njuta en stund framför tv:n och förbereda mig för en dag av plugg imorrn. Natti natti!

Imorrn är en stor dag =)

Har varit i Lysestrand med en bunt biologer i helgen. Fick träffa en hel del nya människor, både som ska gå med mig och även andra som jag inte kommer läsa med. Kul var det iaf. Vi blev indelade i grupper som vi skulle lära känna under helgen och vi fick leka en massa lekar och sen på lördag kväll var det en sittning.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu, det har inte hänt så mycket som kan anses spännande. =P Så jag ska gå in i köket nu och baka mig själv en tårta för jag FYLLER ÅR imorrn! =)

Äntligen kom posten!

Blev så glad då jag hörde posten trilla ner genom brevinkastet idag! Ett paket med mitt namn låg där på golvet, och innehållet mina vänner var min alldeles egna fina KALENDER! Jag har längtat såååå mycket efter den sen jag beställde den i början av förra veckan. Och jag har ju inte längtat i onödan, den är sjukt galet snygg!



Har själv bestämt hur innehållet i min kalender ska vara. Jag har lagt in små rutor längst ner på sidorna där jag kan anteckna veckans tentor och veckans att göra. Har även lagt in födelsedagar i den så jag inte ska glömma bort alla små nissar. Jag har till och med lite sudoku i slutet av kalendern, så nu ska jag öva på siffermönster. =P Jag rekomenderar varmt att göra en sån här kalender på www.personligalmanacka.se!

Började skolan på riktigt igår. Om man nu kan kalla det på riktigt. Vi hade bara ett snabbt ganska meningslöst upprop och sen var det inge mer med det. Eller vi fick reda på att vår "nollningsresa" till Lysestrand tydligen hade begränsat antal platser och att det kostar 300 kr. Inte så snällt att utelämna den här informationen på papprena vi fick hem tidigare, blev lite snopen då jag trodde att alla skulle få följa med. Men jag hann skriva upp mig så jag får iaf åka. =)

Idag hade vi en väldigt kort dag (och det kommer jag ha ganska ofta nu i början). Vi hade en snabb genomgång av det kommande året och sen lite "repetition" av lite biologi. Eller om det nu var en repetition, jag kommer inte ihåg ett skvatt av vad snubben gick igenom. Kommer bli jobbigt i början känner jag.

Då jag kom hem så tidigt
idag passade jag på att ta fram mina scrapbook saker och satte mig ner och pysslade lite. Det var så himla länge sedan jag gjorde något och jag vill ju verkligen göra klart mitt Kanada album jag påbörjat. Här är resultatet av dagens fingerarbete.


Nä nu är det nästan dags att hoppa i säng. Natti natti! =)
RSS 2.0