28 April 2011

Hej & hå torsdag idag och mulet väder. Trist! Än så länge har jag inte lyft ett finger men jag ska snart börja göra mig iordning. Ska förbi bion och hämta ut biljetterna till Pirates och sedan möta upp mamma halv tre. Hennes kurs är äntligen över så nu blir det att umgås, shoppa och förhoppningsvis kunna njuta av fint väder i helgen.

Idag blir det en tur till Frölunda Torg. Mor hade en butik hon gärna ville till som finns just där och mig gör det inget. Jag har bara åkt förbi där förut men aldrig varit där och shoppat så det ska bli kul. :) Sedan imorgon bär det av på den efterlängtade turen till Ullared. :D Det är så mycket jag vill köpa där, hoppas bara att min tajta budget räcker till. :P

Pirates of the Caribbean On Stranger Tides

Idag släpptes förköp till Pirates of the Caribbean On Stranger Tides för alla bioklubbsmedlemmar. Och jag har bokat biljetter till premiären den 18 maj. :)

Pirates är ju hur bra som helst och jag hoppas på att den här filmen också håller klassen. Längtar! :)

Jag tävlar om scrapcandy



Jag är med och tävlar om scrapcandy på Paradises Pysselvrå.
Tävlingen avslutas den 1 maj 23:59 så delta du också!

En tur på stan

Igår kväll kom min kära mor hit till Göteborg. Trevligt! :D Hon ska på kurs nu i två dagar innan hon kommer tillbaka hem till mig resten av veckan. Så idag hann vi med en sväng på stan innan jobbet kallade. Blev först lunch på Jensens Böfhus och sen kikade vi i lite affärer. Då jag har en så snäll mormor som skickat med lite pengar till mig så kunde jag köpa ett par supergulliga skor på DinSko för ynka 249 kr. De är jättehärliga och alldeles lagomt höga för mig att gå i. :)



Ett par nya leggings fick även följa med hem och sen ska jag hålla mig lite då vi planerat in en tur till Ullared på fredag. :) Jag har verkligen längtat att få åka dit igen! Tyvärr så får vi ta tåget dit då bilen är på verkstad i minst två veckor till. :( Men det blir bara en extra liten utflykt så det ska bli kul ändå. :)

Stolt moster

Jag har känt mig jättepysslig de senaste veckorna men inte satt mig ner och fått något gjort. Så igår kväll plockade jag äntligen fram lite papper och blommor och lät kreativiteten flöda. Jag älskar verkligen att pyssla! Men ibland har jag stunder då jag kan bli så himla förbannad på det då det inte går som jag vill haha. Tur för mig så gick det bra igår, det enda jag är lite missnöjd med är texten som hamnade på fel höjd. Men men man kan inte få allt här i livet. :) Den svarta lilla ploppen till höger på bilden ska inte vara där på riktigt, jag cencurerade den lille då han ännu inte kan välja om han vill vara i rampljuset eller ej. :)

24 April 2011

Jag älskar det här vädret! Så underbart med värme och sol. Påskafton spenderades dagen nere i stugan. Det var något evenemang där med brasa och fika m.m. Det blev även en stund i solen med en Champis, det har jag inte druckit på år och dar.





Idag är det lika fint väder utomhus men dagen måste tyvärr spenderas inomhus. Det behöver städas här hemma och saker behöver få en lagerplats. Just nu flyttar vi bara runt allt och rummen får turas om att vara förråd.
Nä nu ska jag fixa något att äta innan jag sätter igång med städandet.

Varför gud skapade mannen

När jag rensade ur min gamla byrå igår kväll hittade jag ett gammalt kort jag fick av min mormor då jag fyllde år för ett par år sedan. Haha jag kommer ihåg hur mycket vi garvade, det var så himla oväntat att få detta kort av min mormor som då var i slutet av sina 80 år (nu 90 år).


21 April 2011

Har inte så mycket att säga men ville bara kika in och säga hej i alla fall. Så fort jag gett katterna mat ska jag bege mig till Chalmers och möta upp V. Sen blir det att stanna där ett tag, äta något och sedan bege sig iväg på bio. Ska bli mysigt!

Vilken vägg?

Jag har äntligen lyckats övertala V att hänga upp min gamla lackhylla i vardsgsrummet. Helst hade jag velat ha den ovanför tvn men det går karln inte med på. Han säger att det kommer förstöra hans sikt. Han flyttar hellre vår stora tavla som hänger på andra väggen dit. Karlar kan då vara ganska besvärliga ibland. :P
Så då återstår två alternativ där hyllan kan hängas upp, antingen ovanför soffan eller bredvid soffan/fönstret.


Antingen byter hyllan plats med tavlan eller så hängs den på sidan av divanen, alltså precis bredvid fönstret (man kan se en liten snutt av en ljus gardin där i kanten).

Jag tycker att det kan vara mysigt att ha en hylla ovanför soffan med en massa ljus på. Men då jag även vill ha lite ramar och bilder så vet jag inte om det passar ovanför soffan? Men sen vet jag inte hur det passar alldeles vid fönstret heller? Vad tycker ni andra?

Våfflor

Tänkte tipsa om receptet på våfflor som jag gjorde igår. De blev verkligen supergoda och frasiga! Inte sådär degiga som jag tycker våfflor annars kan vara. Tipset är kolsyrat vatten. :)



3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl lättmjölk
2,5 dl kolsyrat vatten
100 smält smör

Antalet våfflor beror självklart på hur stort våffeljärnet är. Vi har ett stort så för oss blev detta 5 våfflor.

18 April 2011

Ytterligare en superfin dag som spenderats utomhus. Vi slängde ihop en sats våffelsmet till lunch och gick ner till stugan och gräddade våfflor utomhus. Har komponerat ihop ett supergott recept på våfflor, helt klart de godaste jag någonsin ätit! Sen blev det mys i solen en stund och bara 20 minuter räckte för att jag skulle bli helt röd. Måste nog börja med solskydd varje dag om jag ska vara ute. Blev lite rastlös och ville inte sitta och pressa i solen så jag tog en härlig promenad i Slottsskogen. Tog en tur förbi djurgårdarna också och fick syn på några fina påfåglar och lite annat stort och smått. Det är riktigt mysigt att kunna gå på en promenad i en stor fin park och samtidigt titta på lite djur. :)


En dag utomhus

Det är så härligt nu när man kan börja vara utomhus hela dagarna. Katterna fick följa med ner till stugan ett par timmar under dagen då det var så fint väder. Wilja var en riktig fegis och ville mest smita sig in i stugan men Wolmar var hur nöjd som helst. Han ville precis överallt och la sig i rabatter och jagade insekter. Han blev även förtjust i äppelträden och fick klättra och leka där ett tag. Tog en hel del fina bilder på mina små älsklingar. Mest på Wolmar då Wilja bara gömde sig inomhus. Här är ett litet smakprov på min lustigkurre i trädet.

1 år

Idag blir mina små troll 1 år. Tiden går så snabbt och de har blivit så stora. :)

Vädret verkar bli mycket finare idag så vi ska nog passa på att inviga grillningen idag och eventuellt så får kissarna följa med ner till stugan och leka lite utomhus. Det är ju trots allt deras födelsedag. Lyxmiddag blir det också för dem med tonfisk. :)


16 April 2011

Den här dagen har varit riktigt härlig förutom två hemska timmar! Jag börjar med att vara riktigt klantig då jag skulle dra igen en liten trägrind bakom mig och drog grinden på mig själv och skrapade bort all hud på hälsenan. Sån smärta! Sedan är skåpen emot mig hemma och jag skulle öppna ett för att ta ut en matlåda och saker bestämmer sig för att falla ut rakt på mig så jag får ont igen.
Men värst av allt var ändå resan hem från stugan! Vi hade bilen med och då vi parkerat hemma skulle jag titta ner för att ta upp en påse jag hade vid fötterna på golvet och vad ser jag inte i mitt knä! Jo världens största och äckligaste spindel!!!! Jag skrek som ett tok, viftade med armarna och kastade cola flaskan jag hade i handen på V och i panik tog jag mig ur bilen och började klä av mig en massa kläder. Lagomt pinsamt så hade vi valt en parkering framför kiosken nedanför. Usch det känns fortfarande som att spindeln sitter kvar på mig.

Universitetsansökan

Nu är dagens alla måsten avklarade. Skönt! Nu kan jag bara ta det lugnt resten av dagen. Synd bara att det är så grått och tråkigt, annars hade jag nog tagit mig en sväng i slottsskogen och myst i solen där en stund. Nu blir det nog att se en film istället och gosa på soffan med katterna.

Lyckades få ihop en ansökan till universitetet tidigare. Jag tycker det är jättesvårt att välja några bra distanskurser som man kan tänka sig att läsa, och även försöka hitta någon enstaka kurs här i Göteborg ifall jag inte kommer in på något av programmen. Tillslut hittade jag ändå några kurser och slängde ihop detta.


I första hand vill jag självklart komma in på något av programmen. Men om jag inte skulle göra det så hittade jag två naturkatastrofkurser jag vill läsa, jag tycker det verkar så himla intressant! De tre sista är kurser som går här i stan en kväll i veckan. Djurens beteende vill jag läsa för sånt gillar jag, men de andra två är mer där som reserver som kan hjälpa mig att samla ihop de högskolepoäng jag saknar. Håll tummarna för mig att jag kommer in i år! :D

Grattis V

Halv åtta var jag uppe idag. Smög mig upp och stängde in mig i köket där jag fixade till allt som skulle vara på V's lilla tårta. I hans familj äter man tårta på morgonen så jag tänkte att han kunde få som han ville det här året. :) Visst blev den fin mitt lilla underverk till tårta. De andra som är kvar att göras sen lär jag ju inte orka göra lika fina, där slänger jag nog bara på lite grädde och en fruktbit eller två. :P



Har precis kommit hem efter att han skjutsat V till skolan. Så nu ska jag sätta mig ner och äta lite frukost och skicka in min ansökan till universitetet i höst. Vet redan vad jag ska söka men jag måste hitta några reservkurser ifall att jag inte skulle komma in på det jag vill. Vi hörs kanske senare om jag har vägarna förbi datorn. Håll tummarna för vädret ikväll för Jenny vill grilla! :D

14 April 2011

Idag har jag varit i farten hela dagen. Har jobbat från 9:54-18:30, sen hämtade jag V på skolan, vi åkte förbi Coop för att handla lite, sedan hem för att göra en sen middag som jag åt framför datorn då en sista skoluppgift skulle in idag. Efter det blev det att baka mini tårtbottnar då V önskade sig mina minitårtor imorrn då han fyller år. Det är först nu jag fått en lugn stund. Ska se om jag hittar något bra att se på, annars blir det nog sängen snart. Är ändå rätt trött.

Imorrn så ska jag fixa till allt som ska på tårtorna, söka till universitetet i höst och sedan iväg och byta till sommardäck på bilen. Det är inte särskilt nödvändigt att köra med dubbdäck nu. :P Och förhoppningsvis blir dagen lika fin som idag, men enligt väderprognosen ska det inte bli så fint. Jag hoppas bara att regnet håller sig undan för vi har planerat att grilla på kvällen. :)

11 April 2011

Just nu ligger jag och väntar på att jobbet ska ringa. Igår när jag skulle gå hem frågade de om de kunde ringa mig idag vid tio ifall att det behövdes mer folk. Hoppas jag får ett par timmar idag! Annars blir det en förmiddagspromenad snart. Båda låter lika bra men jobbet känns ju lite bättre då det leder till pengar.

Jag hoppas på att solen spricker fram snart. Morgonen börjar alltid grå de senaste dagarna men övergår sedan till superfint väder. I lördags var jag bara ute hela dagen och solade aldrig medvetet men jag har blivit helt röd i ansiktet och på bröstkorgen. Så solen tar riktigt bra. Annars så är det bara allmänt härligt att vara ute, luften känns så vårig och alla härliga vår/sommar dofter börjar komma fram. Jag hoppas verkligen inte att en på jobbet får rätt, enligt henne skulle det snöa här på onsdag! Usch usch det hoppas jag vi slipper. :)

Egg and Milk

Lördag idag, riktigt härligt! Nu ska jag snart hoppa in i kläderna och så ska vi vandra iväg till V's moster och säga hejdå till S och lilla M som åker tillbaka till Uppsala idag. Sedan ska vi ta oss en promenad till Egg and Milk och äta en frukost/brunch där. Hoppas det inte är allt för mycket folk såhär på en lördag, men det lär det nog vara.

Så länge så får ni kika på en liten bild på mitt lille troll. Han är så goooo. Ligger alltid i en famn och myser. Go-gris!

8 April 2011

Den här dagen har faktiskt visat sig bli riktigt fin. När jag vaknade var det grått och tråkigt men nu är det klarblå himmel, sol och 10 grader. :)

Ikväll ska vi till V's moster och äta middag. Hans kusin från Uppsala har kommit hit med sin dotter och även hans mamma. Så det kommer bli ett par stycken plus några barn. Kommer nog vara trött ikväll för det brukar sluta med att A står och drar mig i ena armen och E i den andra. :) Men det kommer nog bli roligt.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund på soffan och hoppas att min mensvärk går över. Annars blir det att ta en Ipren så kvällen orkas med. Jag gillar inte att ta värktabletter och jag gör det väldigt sällan, men om jag vet att jag ska bort någonstans så vill jag ju inte sitta hela kvällen med kramper.

Min lilla tjej satt och gottade sig i solen i köksfönstret, så då passade jag på att smyga fram med kameran. Tänk att mina små troll blir 1 år om bara några dagar. :) Tiden går galet fort.

7 April 2011

Idag har lite blå himmel bestämt sig för att kika fram. Hade tänkt ta en promenad nu på förmiddagen men istället så blåser det typ orkanvindar ute. Och jag hatar verkligen blåst, så jag ska avvakta och se om det blir lite bättre till eftermiddagen.
Istället så ska jag nog slå på lite musik och plocka undan lite här i vardagsrummet. Dammtorka bokhyllan behövs också, just nu är den mer grå än svartbrun. :P

Tangled

En ganska så slö dag idag då det fortfarande är så grått och tråkigt ute. Kan det inte bli lite sol och blå himmel. Har iaf precis sett den nyaste disneyfilmen Tangled. Den var precis som en disneyfilm brukar vara och den gick hem hos mig. Jag tycker det är så mysigt att se på animerade filmer. :)



Nu skulle jag egentligen ha varit i tvättstugan och fått undan ett lass sängkläder och handdukar men det får helt enkelt vänta till helgen. :P Då kan jag passa på att tvätta lite kläder också. Istället ska det bli lite skolarbete och sedan städa undan lite. V's mor kommer ner till Göteborg idag och ifall att hon skulle vilja komma och hälsa på ikväll så måste det ju se lite mer presentabelt ut här hemma. :)

Tulpaner

Tjugo över elva idag ringde jobbet och undrade om jag kunde hoppa in då någon blivit sjuk. Och självklart kunde jag det. Blev bara ett kort pass från 12-16 men det är bättre än inget. :) Hoppas på fler pass nu i veckan och till helgen.

Köpte tulpaner för någon dag sen till min fina mjölkkanna jag köpte på Ikea en tid tillbaka. Tycker egentligen att tulpaner är ganska fult, men det passar så himla bra i kannan och ser så vårigt och fint ut. Trodde att dagen skulle bli lika grå och tråkig som helgen men det har bara blivit bättre och bättre. När jag åkte hem från jobbet var det nästan 15 plusgrader med sol och blå himmel. Och nu skiner solen in i vardagsrummet, så himla mysigt!



En liten katt ville gärna vara med på bilden också. :)

Off the Map

Det känns verkligen inte som söndag idag. Det känns inte som någon dag egentligen, jag har typ helt tappat greppet om vart i veckan jag är. :P

Idag är jag iaf ensam hemma då V är iväg på nån filmdag i skolan. Så när det är lugn och ro passade jag nyss på att se de två senaste avsnitten av Off the Map som jag inte hunnit se då jag var hemrest.

Bara ett avsnitt kvar av den första säsongen nu, tråkigt att den bara ska vara 13 avsnitt. Jag har verkligen fastnat för den här serien. Jag brukar normalt inte gilla läkarserier. Har faktiskt aldrig följt någon förut, bara sett något enstaka avsnitt av Grey's men aldrig fastnat. Men Off the Map är faktiskt riktigt bra, det är så mycket mer än en vanlig stel läkarserie. :) Hoppas de gör en andra säsong snabbt!

Nu är jag dock lite less på att ligga framför tvn så jag ska gräva i mitt pysselförråd och se om jag hittar något roligt jag kan sätta ihop. :)

1 April 2011

Första april idag. Tiden går så himla fort, det var ju nyss jul och nyår.

Igår kväll åkte jag hem till Göteborg igen efter min lilla "semester" i Luleå. Tiden har gått så himla fort där också. Hade gärna stannat en vecka till. Men man måste ju hem för att ens ha någon chans att få jobba lite. :) Jag hoppas att det går mot ljusare tider nu och att man har chans till att få fler pass inbokade. Det är riktigt tufft att leva på den lönen man får nu. Det är tur att mormor finns och är så snäll och hjälper mig! :)

Alla där hemma hade redan fått sin deklaration hemskickad men här nere verkar det ta hundra år att få den på posten. Så jag kunde inte hålla mig och skaffade en e-legitimation och kollade deklarationen online. Gud vad glad jag blev! Längtar tills skatten kommer in på kontot kan jag säga! :D

Nä nu ska jag hoppa in i duschen och sedan åka och handla lite. Det är tomt i kylskåpet.
RSS 2.0