28 Januari 2010

Nu bär det av till Linköping/Norrköping!

Har precis packat klart i sista sekund som verkar ha blivit vanligt för mig den senaste tiden. :P Nu ska ytterkläderna på och sen blir det att gå till spårvagnen som går om en kvart. Ska hinna köpa en macka på Subway innan tåget går om en timme. :D

Ha en trevlig helg allihopa!

3978 timmars labb och Voddler

Så som rubriken säger så har jag gjort just det, labbat i 3978 timmar idag. Normalt spär det alltid på med mycket tid i schemat och så är vi klara efter halva tiden men idag satt vi verkligen hela tiden ut, från 13-17. Vi skulle slippa labbrapport men istället visa upp bilderna vi var tvungna att rita och sätta ut delar på, och de var sjukt nogranna kan jag säga! Var nådigt trött och hungrig efter 4 timmars växtanatomi men inte fick jag gå hem ännu. Jag och Linn hade ansvar för våra majsplantor vi ska odla i en månad och idag skulle vi skörda. Så det blev en extra timme labb så jag gick från skolan kl 18. Och på grund av all "snökaos" (kan jag dock inte påstå att det varit, skitväder med växlande regn och snö, men verkligen ingen kaos) så gick spårvagnarna lite som de ville. Det blev lite extra byten, spårvagn+buss+spårvagn+gå istället för spårvagn+spårvagn, var hemma klockan 19.

Har varit i full fart sedan jag kom hem.
Kollade upp på CSNs hemsida vad kraven för utbetalning var och det enda som behövs är en inskickad studieförsäkran och att skolan anmält dig för kursen. Och eftersom de fått min studieförsäkran den 12 januari så har skolan inte anmält mig eller någon annan i min klass på kursen! Är så himla less på den här utbildningen nu! De klarar fan inte av någonting!
Så under kvällen har jag först lånat pengar av mamma till en räkning som ska vara betald på fredag och sen lånat pengar av V så jag har till matchen imorrn och helgen i Norrköping. Och jag hatar verkligen att låna pengar! Så när jag väl får mitt studielån kommer jag vara tvungen att ge bort nästan hela på räkningar och sjukt mycket pengar som jag varit tvungen att låna hittills. :(

Missade tvättiden i söndags så det har även blivit lite tvätt i badkaret under kvällen. Har stått och försökt torka kläderna med min ytterst lilla hårtork och det gick ju inte särskilt bra. Får bara hoppas att kläderna inte torkar för långsamt så de börjar lukta illa och möglar. Packa har jag undvikt hittills men jag måste nog börja med det snart. Men hockeybiljetterna är bokade och mina tågbiljetter utskrivna så det kan bockas av på listan. Känns som att jag glömt något men jag vet inte vad.

Jo fick en trevlig överraskning när jag kom hem och kollade mailen. Jag har fått en invite till Voddler! :D Skrev upp mig på deras hemsida för kanske 3 veckor sedan för att ha chans att få en invite, och jag trodde verkligen inte att jag skulle få en. Iaf inte så här snabbt. Andra jag känner har fått vänta flera månader innan de fått. Men jag är nöjd, behövde en liten ljusglimt under den här stressiga dagen.

Nu ska jag försöka packa lite och sen lägga mig och slappna av ett tag, är fortfarande helt uppe i varv. Om jag inte hinner med att blogga imorgon så syns vi nästa vecka! :D

Vart är mina pengar?

Inte har jag fått mina pengar idag heller! Paniken börjar smyga fram lite smått. I övermorgon åker jag till Linköping/Norrköping. Först en snabbvisit i Cloetta Center för att se LHC-Luleå för att sedan besöka Stina resten av helgen. Har inte köpt hockeybiljetter ännu och jag vill verkligen gå på matchen. Och hur kul kan det vara att behöva sitta och stirra in i väggen hela helgen hos Stina. Pengarna måste vara på mitt konto imorrn! Snälla!

Vill jättegärna göra en ny layout,
den här börjar kännas alldeles för mörk och tråkig. Men vad ska jag göra? Någon som har något bra förslag? Mer nytt om bloggen är att jag gått in på Bloglovin och fixat så att de som vill kan prenumerera på min blogg. :) Jag kanske har något stort fan, det skulle nog vara nöTen! Höhö :D

Besviken :(

Vaknade klockan 7:00 imorse av klockan för att sedan ligga och snooza en timme. Gick upp och gjorde mig iordning, gjorde till och med en matsäck då jag inte orkade äta frukost hemma innan vi skulle åka. V gick ut före mig för att värma upp bilen och när jag kommer ut ser jag hur han kommer gående ner från bilen, den var helt stendöd igen! :'( Jag fick inte åka till Ullared idag som var enda möjliga dagen på flera veckor.

Så nu sitter jag här hemma och tråkar ihjäl mig.
Ville gå på en eftermiddagsföreställning på bio för jag behöver verkligen komma ut, jag kommer bli tokig av att sitta inne hela dagen annars. Men varför ska alla gå på bio på en söndag? Det var iprincip slutsålt på alla filmer av värde och jag orkar inte sitta på första raden eller för den delen åka in till stan på den sena föreställningen ikväll.

Nu ska jag iaf ta mig upp från soffan och skutta in i köket för att fixa lite lunch, min mage kurrar.

Har vi någonsin tur!?

Idag blev det en sväng ut till Kållered Köpstad. V ville gå på Elgiganten och jag ville ta en liten sväng på Ikea, Rusta och andra butiker. Vi kom dit helt utan problem, gick in på OnOff och Rusta och var inne i en kvart för att sedan gå ut till bilen och åka iväg till Elgiganten. Och bilen startar inte! Inte en gång till! Vi har redan stått och gormat med det här för några månader sen då vi kom från Tunisien och bilen som väntat på oss på flygplatsen var totalt död. Den här gången så gick iaf radion och lysen och allt på och inte som förra gången när ingenting fungerade alls. Så eftersom vi ändå laddat batteriet för inte så länge sen så tänkte vi ju att det borde inte vara det. Det blev ett samtal till mor och sen till far som gav oss lite tips så vi fick stå där ute på parkeringen och hoppa och gunga på bilen, men inte fungerade det! Så bärgningsbilen fick komma, billigt och bra då vi ändå var en bit utanför stan. Tur att det inte är min bil. :P Men vad ska man göra då man inte känner någon här med bil som kan hjälpa en. Men det slutade med att det ändå var batteriet som var totalt urladdat, så bärgningsgubben sa att batteriet såg bra ut men att han måste ha nåt i bilen som drar ström som bara den. Oh well...har iaf nyss kommit hem efter att ha åkt på lite sight seeing i Lindome och Mölndal för att ladda upp batteriet. Och inget Ikea fick jag gå på! :(

Men jag ska inte vara ledsen för det,
imorrn får jag åka till Ullared. :) Höhö nörd varning men roligt. Jag vill köpa en massa gardiner och sånt roligt. Plus att jag ska se till att få min Family Guy box utbytt. Först och främst så fungerade inte en skiva och sen så var det fel säsong i boxen.

Hade fått tillbaka pengar från SJ idag eftersom min resa hem från Luleå i julas var nästan 8 timmar sen. Fick 50% av resans kostnad och i kontant den här gången. :) Mycket bättre än en resecheck som jag fick sist, inte som att man vill åka med SJ fler gånger. Så idag kunde jag äntligen köpa schampo. Jag har klämt och skakat  och verkligen använt upp alla droppar ur min sista flaska hemma så nu kan jag äntligen få rent hår igen. Det blev Tresemmé den här gången. Jag tycker att jag konstant hör och ser reklam om detta märke så jag ville prova om det var så bra som det verkar. Och jag hittade det på rusta för 85 kronor för 900ml. :) Blev även en mousse av samma märke.

Forgive me father for I have sinned

Jajamensan jag har syndat ikväll! Jag skulle ju rulla igång men min träning och promenader nu utan en massa karra och onyttigt men ikväll föll jag. Har inga pengar så jag hade inte råd att gå ut men jag skulle ändå förfesta med Emma och Nathalie, lite sällskap skadar aldrig. :) De blev pizza för hela slanten, pressade tills jag var så himla mätt. Efter det satt Nathalie och hetsade i mig en massa cola och godis. Konstant under kvällen hörde man av henne, 'men Jenny ska du inte ta lite cola?, Jenny ska du inte ta lite godis?' :P
(Sid förlåt mig för detta men du syndade faktiskt igår, så nu är det jämt ut. :P)
Vi var otroligt sega och trötta allihopa men det var roligt ändå, ibland är det skönt att bara umgås och inte gå på för fulla muggar. :)

Nu blir det sängen för mig, vill upp på en tidig morgonpromenad. :) Natti natti!

Pilates

Nu har jag provat på pilates för första gången. Min dvd har legat på bordet och väntat ett bra tag nu sen jag köpte den, men nu fick jag äntligen kraften att plocka upp allt skit från golvet och ploppa i skivan och ta ett pass. Det var faktiskt riktigt roligt. Ska bara försöka göra en vana av det nu. :)

Reserv

I morse låg jag som nionde reserv till mattekursen i efteranmälansgruppen. Kursen startade idag så jag hoppas att en del har hoppat av direkt så att jag får plats. Vill verkligen läsa den här kursen, måste få komma bort från biologin!

19 Januari 2010

Eftersom jag inte fått veta om jag kommer in på matten ännu så blir det att gå på upprop för den nya biologikursen imorrn (idag). Börjar 13:15, skönt med lite sovmorgon. Ska innan dess försöka hinna med att plocka upp lite hemma och svänga förbi och klippa min lugg för den har blivit så lång att jag inte ser något. :P

Dagen har inte varit så händelserik,
utöver en sväng på stan så har jag knappt lyft ett finger. Har pysslat fram ett projekt som jag och Stina startat, men mer än så säger jag inte. :P Beach 2010 here we come!
Ska kolla ut lite pärlor att beställa hem för Stina ville nämligen ha ett armband, så om det är någon annan som också vill ha säg till så fixar jag det. :)

Jag har inte så mycket mer att säga nu så det blir nog att hoppa i säng och börja läsa på min nya bok jag velat läsa ett tag nu. Natti Natti!

Jag ser ut som...Scrat?!

Skulle egentligen bara myspysa hemma igår eftersom jag är helt pank. Men Nathalie hade tydligen fixat in oss på gästlistan på Valand så då kunde jag följa med ut iaf. Men när vi kom dit så var det stendött! Klockan var kvart i elva så vi trodde att de skulle ha helt stängt eftersom verkligen ingen var där, så vi gick över till Parken istället och jag var tvungen att använda upp mina allra sista 100 kr, har ett fett minus på kontot nu. :P Och sen när vi väl betalat oss in så får vi reda på att Valand öppnar elva, surt! Oh well, jag hittade en hundring på golvet vid garderoben iaf. :D

Höjdpunkten på kvällen måste ju ha varit på dansgolvet när jag fick den fina kommentaren: 'Du ser ut som han i Ice Age som hela tiden jagar ekollonet'. Ööhh tack?


Jag och Emma råkade hamna ute på Nattstad. Usch vad jag hatar såna bilder! Jag ser ut som en knubbig marschmallow och så lyckas jag alltid på något konstigt sätt skjuta fram min käke och haka på kort. Ingen bra egenskap! Ni ser väl likheten mellan mig och Scrat! :P


Nu blir det att springa ner i tvättis
och hämta upp sista lasset och sen ska vardagsrummet och hallen städas. Sen blir det mys med Narnia. :)

15 Januari 2010

Kan jag inte få en massa pengar av någon? Vill så gärna fixa till i lägenheten. V bryr sig ändå inte så mycket så jag kan nog smyga in lite grejer utan att han märker allt för mycket. :P Jag vill att det ska bli mer hemtrevligt. :) Sovrummet ser för närvarande ut som ett lagerrum. Lägenheten har inget förråd så allt har blivit inföst dit, så det är inte alls mysigt att vara där inne. Vill stoppa upp min lack-hylla men V har varit så emot den, men jag ska nog lista ut ett sätt att få upp den på väggen ändå. Vore trevligt att kunna stoppa upp lite böcker och lite ljus så det faktiskt känns som ett rum. Drömmen vore också att kunna skaffa en tv dit in så jag kan lägga mig ifred och se filmer. Blir alltid så störd av V när han konstant spelar på datorn och han har inget uttag för hörlurar så ni kan ju gissa hur det låter här inne när datorn och tvn försöker överrösta varandra. Måste även införskaffa en borrmaskin så att jag kan få upp gardinstången där inne också, det var nämligen inga hål i väggen för det. Hoppas att borrmaskiner inte är allt för dyra. :S

I hallen vill jag också fixa till det lite, det ser så himla naket ut. Skaffade ju en spegel för ett tag sedan men vi skulle verkligen behöva en bänk av något slag så man kan placera sin lilla stjärt någonstans när man klär på sig. Hittade en ganska bra bänk på Ikea som även har förvaring så det vore ju perfekt så vi kan gömma undan lite grejer. :P Vill också måla egna tavlor och hänga upp, har ju kvar 5 kilo av silver/vit/svart färg sen i somras men jag vette tusan vart jag kan sitta och måla här utan att råka förstöra golv!? Annars har jag valt ut ramar och bilder från Ikea som ska upp. :)

Mitt fina collage med bänken och tavlorna jag vill ha. :) Som ni märker så har jag haft väldigt tråkigt idag, då jag faktiskt ägnat tid att att göra något sånt här. :P

Nu är jag faktiskt väldigt hungrig! Då jag fastnade här har jag glömt bort att äta både frukost och lunch. :P Så det blir nog att göra min egna Waldorf kycklingpasta med lite aioli och se lite tidig fredagsfilm, har hyrt Narnia Prins Caspian och I Love You, Man. Var tvungen att slösa upp mina bonuspoäng på Hemmakväll innan slutet av januari. Ha en trevlig fredag allihopa!

Mattekurs?

Skickade idag in en anmälan för sent intag på en Matte Introduktionskurs på GU/Chalmers. Kursen börjar på tisdag så jag hoppas att jag får plats och att man får reda på det till starten så man inte missar så mycket. Den är på 100% och varar hela vårterminen. Hade hoppats på halvtidskurs så man kunde jobba samtidigt. Men men, så länge jag kommer bort från biologin och får börja göra något nyttigt igen. Blir även bra om jag får läsa den här kursen för att förbereda mig för Industriell ekonomi som jag tänkt söka in på till hösten. Ska bara klara av att komma in där också, sjukt högt intag! :P

Har återigen pysslat med lite smycken under dagen. Det är verkligen sjukt kul! :) Måste beställa nytt material för mitt är nästan slut. Det blev iaf två till blå armband, så nu är det en liten serie på tre så man kan använda dem tillsammans. :)

Utbildningen är verkligen sämst

Har inte läst mer än 3 sidor i mina anteckningar idag, så det blir nog ingen tenta på fredag. Jag vet inte ens om jag kommer fortsätta på biologiprogrammet. Visst jag gillar biologi men sättet som de har byggt upp utbildningen på och så som alla arbetande där beter sig så är det verkligen omotiverande. Har man blivit lärare så tycker jag ändå att man ska ha en passion att vilja lära ut om något man själv tycker väldigt mycket om, men här har ingen det! Det är verkligen bara ett jobb de går till, mummlar lite för sig själva, undviker att svara på frågor och sen går hem och får betalt.

Så jag har lite nya planer nu för jag vill inte slösa bort en hel termin till med studielån på något som jag inte trivs med. Jag vill fortfarande läsa biologi men inte på Göteborgs Universitet! Så nu är det tänkt att jag ska göra högskoleprovet till våren då de program jag kikat på har för högt intag att jag ska komma in på mina gymnasiepoäng.
Så det jag vill nu är att hitta ett jobb och jobba fram till hösten. Och helst skulle jag vilja läsa franska deltid under den tiden också men jag har inte hittat någon bra franskakurs förutom på just GU men start är den 19 januari så det är försent för den. Ska dock söka vidare lite grann och se om jag hittar någon annan kurs, för jag skulle väldigt gärna vilja lära mig franska.

Nu ska jag sätta mig och skramla ihop en jobbansökan
och uppdatera mitt cv, har nämligen blivit tipsad av Emma att 118700 söker telefonister här i Göteborg. Det passar ju mig utmärkt då jag redan jobbat över ett år på Eniro. Hoppas jag har en chans där! :)

Innan jag avslutar så kommer några bilder på lite armband jag pysslat med under dagen. :)

Mina pärlor =)


Bjuder på ett smycke jag tillverkat under kvällen. (ursäkta den halvsuddiga bildkvaliten)
Det blev ett väldigt enkelt armband då jag bara fått ett av mina två paket med pärlor så det jag egentligen tänkt göra hade jag inte hunnit få alla saker till, men jag kunde verkligen inte låta bli att börja pilla. :)

12 Januari 2010

Duggan avklarad och godkänd! Trodde dock aldrig att det skulle ske. Duggan bestod av 14 stationer och jag stod som ett frågetecken på de flesta av dom. Jag hade memorerat alla de latinska namnen men det svåra var att kunna titta på ett preparat och sen sätta ett namn. Allt så exakt likadant ut i mina ögon! Men jag gav mig tusan på att göra ett gott försök ändå och drog en gissning på de jag inte kunde med säkerhet. Direkt efter fick vi ett preliminärt besked om vi klarat duggan eller inte. Det skulle egentligen vara 5 alger med på duggan men marinbiologerna hade plockat bort en och hon som var vakt och rättade hade tagit bort fel alg i facit och detta märkte hon då hon rättade och alla hade svarat den andra. Men eftersom hon inte själv kunde nåt om alger så valde hon att inte rätta med den frågan ännu, så utan den hade jag 28 poäng och 29 var godkänt. Men jag och alla andra vet med säkerhet att den sista algen var av släktet Prorocentrum så jag har två poäng till och därmed 30 och godkänt! Ingen annan mikroalg stämde in på preparatet så jag kan inte ha annat än rätt!

Tenta på fredag så resten av veckan kommer inte vara så händelsefull förutom plugg, men jag börjar verkligen tappa motivationen. Tittade på den gamla tentan och det var som vanligt konstiga och kluriga frågor. Får hoppas att gudarna är med mig på fredag! :)

Har fått ena paketet med mina pärlor jag beställde i helgen. Så nu inväntar jag bara det andra så kan jag pyssla lite med det i helgen. :) Men pärlorna var dock väldigt små. :( Hade velat ha lite större men det är ju svårt att veta då man inte har sett dom förut. Nu väntar lite spaghetti och köttfärssås på mig innan jag ska försöka traggla mig igenom svamparna.

Då var det söndag...

...och en typisk sådan. Jag har söndagshår x3, har inte tagit mig ur min pyjamas och det ligger böcker och papper utspridda över hela soffan. Har pluggat sen klockan 12 och jag har bara kommit ett kapitel, det går verkligen långsamt att läsa i de böcker vi har. En mening kan vara 12 rader lång, innehålla minst 5 olika latinska ord man inte förstår, 4 paranteser och minst lika många komman. Nästa kapitel blir det bara att skumma igenom och göra en snabb sammanfattning, vilket för mig betyder att jag klipper ut de bilder/texter på slidesen från föreläsningen som jag anser vara viktiga och klistrar in i mitt block. :P Kanske inte det bästa att göra men jag ligger så pass efter i min planering att jag inte kommer hinna annars. Måste börja plugga på duggan också, har ca 50 olika namn att lära mig innan tisdag och jag har inte ens hunnit börja. :S Oh well...

Tänkte gå ner på den läskiga kiosken här nedanför för att införskaffa mig en cola, det blev ju inte att gå dit igår. Men jag har skjutit på det hela dagen, dels för att jag inte vågar gå in där och för att jag inte orkar byta om. Så jag skickade iväg V på Ica. Haha! Fast han erbjöd sig faktiskt. :P

Nä nu väntar ett kapitel Gymnospermer på mig så jag ska läsa lite i väntan på ankomst av min cola och kinderägg. :)

8 Januari 2010

Idag har det varit riktigt kallt ute, mätt i Göteborgskyla då såklart. ;P Säkert -10 grader. Det gjorde inte saken bättre att vi hade växthusvandring idag och väggarna i ett växthus är inte särskilt täta så det var riktigt kallt att gå runt där och vandra i olika rum som inte får vara mer temperarade än 2-10 grader. Men som tur var blev vi klara redan klockan 12 istället för 15 som vårt schema sa.

Har inte alls varit duktig
med pluggandet idag, min motivation jag fick upp varade i två dagar och nu känns den nästan som bortblåst igen. Var himla trött på eftermiddagen så jag tänkte ta en liten powernap innan jag skulle börja plugga men den blev inte så liten, råkade sova i över 2 timmar. Sen efter det har jag knappt lyft ett finger. Fy Jenny! Bara en vecka kvar nu till tentan+dugga på tisdag. Ångesten börjar smått krypa fram!

Nej nu ska jag försöka plöja mig igenom ett kapitel
innan det är dags att bege sig till bion. Ha en fin fredagkväll! :)

7 Januari 2010

Första dagen i skolan är nu avklarad. Känns inte alls skönt att vara tillbaka. Hade en rejäl sovmorgon till klockan 13 men det gjorde ingen större skillnad då jag kom i säng halv 5. Jag måste skärpa mig nu! Hade en totalt ointressant föreläsning om blomväxter idag och imorrn blir det växthusvandring. Jag ser verkligen fram emot det, not!

Dagen har annars varit precis lika intressant som alla andra. Efter skolan åkte jag och V iväg till COOP Forum i Sisjön och shoppade lite. Så nu finns det lite ätbart hemma. Sedan gjorde jag palt för första gången själv sen mormor lärde mig i julas. Det blev riktigt lyckat måste jag säga. :)
Hockeyn var totalt misslyckad så det blev att läsa ett kapitel om mossor istället. Ligger lite efter min planering inför tentan så har lite att ta igen i helgen. Men det ska ändå bli lite nöje, imorrn ska jag på bio och se Sherlock Holmes. Jag hoppas att den är riktigt bra! :)

Nu är det dags för mig att börja vända tillbaka dygnet så jag ska hoppa i säng nu. :) Natti Natti!

6 Januari 2010

Hittills har dagen inte varit särskilt spännande. Jag vaknade sent...igen! Men imorgon börjar skolan så då blir det att kliva upp i tid iaf. Har ändå varit ganska duktig idag, jag har sammanställt en lista med bilder och latinska namn plus några få egenskaper på de släkten och arter jag måste kunna till duggan på onsdag nästa vecka. Det blev en hel del faktiskt. Nu ska man ju bara lära sig alla namnen och kunna känna igen alla, vi får se hur det går!

Har börjat få så himla ont i ryggen av att ständigt sitta på soffan när jag använder datorn och pluggar så nu tog jag äntligen tag i att hänga upp lampan ovanför bordet i köket. Så nu finns det ljus där inne när mörkret börjar lägga sig. Men för att ens kunna sätta mig där inne och öppna mina böcker så var jag tvungen att rensa bort berget av disk som stod på diskbänken, och när jag ändå börjat med det var det ju lika att städa hela köket. Så nu är det skinande rent! :)

Snart ska jag återvända in i köket för att göra mig själv lite middag, hungern börjar smyga fram nu. Det blir nog lite pastasås med kassler. :) Efter det ska jag sätta mig därinne och påbörja läsningen inför tentan nästa vecka. Får hoppas att jag inte somnar av uttråkning när jag tar mig an svamparnas och mossornas värld. :P Vi syns!

Nytt utseende

Jag vet att jag är väldigt dålig på att uppdatera nuförtiden, men det går verkligen i vågor för mig. Nu har jag äntligen tagit mig tiden att göra en ny layout till bloggen. Det kändes välbehövligt, den förra stämde inte riktigt in på årstiden. Så nu får ni som läser njuta av en jättevacker snöleopard! :)

Här nere i Göteborg är livet ganska segt just nu. Jag har totalt vänt på dygnet sen jag kom tillbaka och jag har sovit till nästan klockan ett i några dagar nu. :S Usch, imorrn ska det bli ändring på det! Inte senare än klockan 9 ska min rumpa vara uppe ur sängen. Har lite ärenden att springa imorgon plus att jag ska sammanställa en lista med alger,mossor och lavar med både bilder och latinska namn som jag måste kunna till duggan om en vecka.
Ska försöka ta mig ut till Rusta också för att köpa en fitness matta för de var billigt och bra där. Har nämligen beställt från tv-shop för första gången i mitt liv. Haha tragiskt! Beställde ett startkit av Winsor Pilates så jag kan börja träna hemma. :) Jag längtar tills paketet kommer! Måste även inhandla ett nytt fotoalbum och lite dekorationer för jag har beställt hem nya bilder. Sen ska det även bli lunch på Jensens Böfhus. Mumma! :D

Nu har jag inte så mycket mer att säga för ikväll så det blir nog att hoppa i sängen om en stund. :)
RSS 2.0