ARGHKRXWADTX

DATOR HELVETE!

Enligt en kompis som arbetar med att reparera datorer
så är det moderkortet eller min LCD skärm som pajat. Och inget av det är särskilt billigt att skicka in och laga! Hur tusan ska jag ha råd med en ny dator!! ARGH!! Varför ska allt hända då man är totalt pissfattig?!?!

28 April 2010

Har länge velat köpa en mini laptop och det har aldrig blivit av. Men nu när min dator fick sitt krupp-anfall igår känns det som att det börjar bli på tiden. Vill ju även ha en liten så jag kan använda den till skolarbete och diverse så jag slipper konka runt på den här klumpen. Har hittat en fin en som jag skulle vilja kika på.
Det är en 10 tums HP. Skulle vilja ha i någon rolig färg för svart kan ju bli lite tråkigt. Så jag vill kolla på den här i silver och se om den är fin annars så lutar det nog mot svart, den har ju ändå mönster på sig. ;) Hittade den på Inet för 2999:-, inte så illa!

Fick även reda på idag
att jag nästan med all säkerhet kommer få jobba heltid i 8 veckor i sommar. :) Så då kanske jag har råd att köpa denna lilla dator. :) Nu ska jag lägga mig och se lite 90210. ;)

27 April 2010

Skulle ha blivit ett inlägg tidigare idag men min dator kruppade ihop och totalt dog! Ingenting fungerade och den gick inte att starta igen. Men tack vare lite hjälp från en vän till mig så fick jag lite guidning om hur jag skulle gå till väga och vad som kanske var fel. Jag gjorde tester på både hårddisk och minne och som tur var så fungerade båda helt okej! (jag var nämligen rädd att det var min hårddisk som gått då den brukar ha lite mysko ljud för sig, och det hade ju inte varit billigt att fixa det). Skulle efter det installera om hela datorn för att se om den började fungera igen men istället så provade jag göra en systemåterställning och vips så fungerar den. Hoppas bara att det fortsätter så och att den inte kruppar igen, har verkligen inte råd att köpa en ny!

Kom sent igår kväll hem från Stockholm.
Bounce var superbra som vanligt! Önskar att jag kunde dansa. :)
På tågresan hem fick jag kryptiska sms från Paula och det visade sig att hon var i göteborg så imorse fick jag träffa henne och äta frukost tillsammans innan hon skulle ta bussen tillbaka till Norge. Det var så himla kul att se henne! :D Var nästan ett år sedan sist. Ska på allvar ta och planera in en liten resa till Oslo nu, jag saknar henne så mycket!


Bodde på Clarion Hotell i Stockholm där vi bott en gång förut. Gillar verkligen det här hotellet och sängarna är helt underbara! V hade även lyxat till det med ett deluxe rum nissen som han är så vi hade soffor och stora fönster längs hela väggen. Synd bara att vi inte hade mycket tid där, hade velat ta ett bad och bara mysa där en hel dag!

På måndagen blev det en runda på stan innan tåget gick. Det blev lite mindre shopping för mig, och sen mumsade vi även lite glass på Ben & Jerrys stället i Gamla stan. :)

Nu blir det sängen för mig, har redan varit uppe för länge nu då jag mixtrat med datorn. Blev inringd att jobba imorgon, inventering på Coop Forum blir det. Så jag ska upp före tuppen som vanligt. Natti natti!

24 April 2010

Superhärligt väder idag! Var ute en sväng till Sisjön och jag önskar att jag hade invigt mina gladiatorsandaler för det blåste knappt något. Men ibland är man lite dum, trodde att det skulle vara kallt. Det blev en mjukglass ute i solen och så fick V köpa sig en mini laptop. Avis! Jag vill också ha en! Skulle vara så bra om jag ska åka upp till Luleå i juni. Min stora vän är ju så jobbig att släpa på.

Funderar på att göra en minisats chokladbollar.
Blev så himla sugen på det! Skulle vara gott att ha nåt att snaska på och lägga sig på soffan och se lite 90210. Jag vet jag är världens nörd! Tidigare i veckan så ville jag så gärna ha något att se på och mitt från ingenstans kom jag på att jag skulle se på det. Så nu har jag sett halva den första säsongen och det är ganska underhållande. Dock lite jobbigt att de ska föreställa 16 år i serien, men om man låtsas att de är lite äldre så går det bra. ;P

Tidigt imorgon bär det av till Stockholm
för att se Bounce. Kommer hem på måndagkväll. Ska bli så mysigt att sova på hotell. :)

21 April 2010

Panik! Ångest!

Academic ringde mig idag och sa att de måste avboka alla mina pass jag hade inbokade (vilket var 4 pass till) då de helt plötsligt har för mycket folk. Inte så konstigt då de tog in 2 nya förra veckan som skulle få jobba heltid i 6 veckor. Så nu lär jag ju inte få jobba där på minst 6 veckor om någon inte skulle bli sjuk.
Ångesten efter det samtalet var ganska stor! Måste spara ihop kring ca 12 000 kronor för att ha till alla räkningar under sommaren, och sen utöver det måste jag ju kunna äta och leva också så jag behöver spara betydligt mer.

Sedan dess har telefonen gått varm, Academic har ringt mig flera gånger och nu har de lyckats boka in mig på ett pass imorgon på något annat lager. Så förhoppningsvis om allt går bra där så finns det två olika lager som kan ringa in en om det behövs. Jag ska ha mina 12 000 plus!

The Last Bounce

Idag har jag bokat en liten mini "weekend" i Stockholm. Jag och V åker dit nu till helgen för att se Bounce och självklart blir det även en liten sväng på stan. :) V var så snäll att bjuda på hotell så vi kommer få 2 dagar där. Ska bli kul! :D

19 April 2010

Idag blev det att kliva upp tidigt för att jobba. Det var lite jobbigt då jag är förkyld och knappt kan andas, men jag tog mig igenom dagen. Inget jobb nu förrän på torsdag, skönt! :)

Är i valet  och kvalet på om jag ska försöka göra tentan i början av maj på den nya kursen som nyss börjat, men jag har missat allt utom en föreläsning hittills och så har jag ingen bok till den så det känns inte som att det kommer bli så lyckat. Eller ska jag bara satsa allt på att göra omtenta på Cell och molekylär biologin den 17 maj, det är ju den svåraste kursen så jag skulle behöva välja antingen eller av dessa två. Lutar just nu mot CMB då jag missat i princip allt på den nya kursen. Får se hur jag gör.

Nu ska jag se Top Model och Svenska Hollywoodfruar. :)

17 April 2010

Har varit ett slappt slut på den här veckan. Jag har nämligen blivit sjuk så det blev ingen skola för mig i torsdags och fredags. Hoppas bara att jag inte får någon feber för jag ska ju jobba på måndag och vill inte missa det, pengarna behövs i mitt sparande till sommaren!

Har egentligen inte så mycket att skriva nu då inget har hänt, så jag bjuder på den fina idolbilden jag fick av min kära syster istället. :)

Mini-tårtor

Har just lagt mig på soffan efter nästan 4 timmar i köket där jag bakat tårta. Istället för att göra en vanlig tårta så gjorde jag tårtbotten i muffinsformar så det blev flera små tårtor. Det tog sin tid kan jag säga. :P

Tårtorna jag gjorde till V då det är hans födelsedag imorrn. :) De är stora som muffins och de innehåller allt som en tårta brukar göra. Dock så är dessa tårtor med chokladmousse istället för sylt. Moussen gjorde jag från scratch också. :)

Till mig själv blev det princesstårtor med sylt, banan och vaniljkräm. Efter att ha pillat med allt innehåll och alla frukter på V's tårtor så var jag så himla less och blev arg på marsipanen. :P Den ville inte arbeta med mig så istället för en heltäckande så blev det att lappa ihop marsipan. :P Inte så snyggt, men jag ska ju inte äta med ögonen.

Nu ska jag ta mig ett glas Pepsi Max
och se Big Love som jag spelade in tidigare ikväll. :)

13 April 2010

Var i skolan igår för första gången på drygt tre veckor. Men idag blev det jobb och så kommer det även bli imorgon. Jag har bokat upp mig på två pass i veckan nu fram till maj. Skönt att slippa jobba hela tiden och kunna varva det med skola. Men jag ska försöka klämma in ett pass eller två till, måste ju spara ihop pengar så jag har undanlagt till alla räkningar jag kommer ha från juni-augusti. Vill bygga upp ett litet sparkapital då jag ännu inte vet hur det kommer bli med jobb under sommaren, men jag väntar på svar från min konsultchef.

Inte mycket annat som har hänt idag, man hinner knappt med något då man jobbar. Jag gick upp 5:20, åkte till jobbet och kom hem kring 17:30, lagade mat (pastasås med gorgonzola blev det, mums!) och nu ligger jag och slappar på soffan och väntar in tills jag ska gå och sova. Måste ju upp tidigt imorrn med. Mycket till liv man har då man jobbar, haha! :P

Nu ska jag kika på Svenska Hollywoodfruar som jag spelade in igår. :)

Solig söndag

Då jag har blåmärken på insidan av låren från cykeln så tog jag och V en biltur ut till Sisjön idag och kollade runt i olika butiker, satt ute i solen och njöt av en glass. :)

Sen blev det storkok då vi kom hem. Lagade helt egen lasagne och god blev den måste jag säga. :) Gjorde även en kyckling/korv gryta så nu har jag 4 lunchlådor i frysen. Skönt att slippa laga sen! :)

Nu ska jag spela bingolotto, haha! Fick ett ryck för någon dag sedan att jag ville spela och på Öb stod det en gubbe och sålde lotter så jag köpte en. :) Wish me luck, jag vill vinna en resa! ;P

10 April 2010

Igår var det strålande väder så cyklarna dammades av och det blev en liten åktur. Först blev det en fika på Husaren i Haga. :) Tyvärr hade de inte jätte kanelbullen den här gången men vi hittade lite annat gott.


Sen bar det av mot stan för lite sko shopping.
Jag hade fått pengar av mormor till att köpa nya Puma sneakers, men när jag väl kom till Stadium så blev jag totalt kär i ett par andra skor som jag satt och dreglade över!

Men jag tänkte vara duktig och stå emot så jag bad om att få Puman i storlek 37 och när de kom med en kartong till mig fick jag en glad överraskning. De var på rea för bara 499 istället för 900 som det stod på hyllan. Så nu hade jag ju pengar till att köpa Lacoste skorna! :D
Stadium hade 10% rabatt nu så jag köpte Puma skorna och fick dom för 450. :) Och sen hade vi fått hem rabatt att köpa 3 skor betala för 2 som vi tänkte använda på mina lacoste skor och 2 par skor som V kikat på. Men en av hans skor fanns inte i rätt storlek och jag tyckte att när man har en rabatt och får ett par skor gratis så kan man ju inte bara ta två par, så jag hittade ett par skor till. :)

Idag har jag även gjort högskoleprovet för första gången. Skrev ner alla mina svar för att kolla hur det gick när jag kom hem, och jag hade hälften rätt. Så det gick inte så himla bra men för att vara första gången är jag nöjd. :) Så nu får jag bara vänta i 4 veckor för att få reda vad jag får för resultat i siffror.

Nu blir det film och slapp för mig.
Ha en fin lördagkväll! :)

Sommarnytt

Kändes som att det var dags att förnya lite grann. Skulle egentligen bara uppdatera en sväng men jag råkade fastna i photoshop så det blev en helt ny layout. Nu känns det mer somrigt och jag längtar som bara den tills regnet och molnen vill gömma sig så att solen får kika fram. :) Bilden är tagen av mig ute i Kallax förra sommaren.

Nu får det bli en kort uppdatering istället, klockan har rustat iväg medan jag hållt på och pyssla här. Får blogga imorrn istället för nu väntar sängen. God natt! :)

4 April 2010

Dagen började med fint väder så jag hann med en liten förmiddagspromenad. Men sen kom regnet igen! Då det inte fanns bättre att göra så har jag städat köket och hallen. Har även hängt upp mina vackra tavlor i hallen så nu ser det riktigt fint ut där. :)

Trots att jag inte ska äta en massa sötsaker så har jag även bakat, det tråkiga vädret och att V snott tvn hela dagen är den största anledningen för när jag har tråkigt så brukar jag baka. :P Det blev falska potatisbakelser. Kära mor sa att hon hade nåt recept då jag var uppe i Luleå så då fick jag för mig att jag ville baka det. Det blev helt okej men lite väl fluffigt med allt grejs som är på. Och nu har jag fullt med kakor...har redan fyllt frysen så inget mer ryms där och ändå har jag mycket kvar på plåten. Får väl ta med till skolan eller jobbet och bjuda nästa vecka.

Nu ska jag fortsätta se på Sunshine Cleaning på Canal +.
Men innan det så bjuder jag på min nya favoritbild.

Solsken

Det har varit helt underbart väder idag! Klarblå himmel, solsken och 18 grader i solen. :) Passade på att åka in till stan då regnet äntligen gömt sig. Det blev att ta vårens första fika utomhus på Brogyllen.

V åt en supergod brownie med choklad och daim. Ångrar att jag inte tog det med, men en kärleksmums och ett glas apelsinjuice fick duga för mig. :)

Efter en sväng i lite olika butiker i jakt på skor så tog vi en promenad hem och jag passade då på att äntligen få min lugg klippt igen. :)

RSS 2.0