30 Oktober

Ja då var det fredag och ännu en helg. Tiden går så himla snabbt. Har haft hela lägenheten för mig själv idag då V åkt till Bollebygd för att träffa några från klassen. Riktigt skönt och tyst har det varit. Perfekt för mig då jag pluggar och vandrar runt och pratar för mig själv. =P Har dock inte fått så mycket gjort som jag ville men jag har ändå läst igenom lite grann om membraner och transmembranproteiner nu så jag har lite koll på det. Har nyss tagit mig en liten paus då jag börjar få ont i huvudet, men nu ska jag ta en sista sväng för ikväll och läsa om membrantransport. Roligt värre! =P

Fick just ett sms från Elgiganten att min mobil är klar och redo att hämtas ut. Jag som har längtat så efter den! =D

Jag har egentligen inget vettigt att säga
just nu så jag ska skynda och läsa igenom sista delen och sen lägga mig och mysa i min ensamhet och se på film. =)

Det här kommer inte att gå!

Min motivation till pluggandet har ju inte varit på topp den senaste tiden. Men nu sjönk den verkligen i botten! Orkade inte börja nöta en massa text idag så jag tänkte att jag skulle göra frågorna på den gamla tentan vi fått. Och jag dör! 13 frågor av totalt 18 är från den bok jag inte har. Och det är världens klurigaste frågor så mina anteckningar från föreläsningarna täcker ju inte svaren. =S

Så nu står jag inför valet, ska jag plugga ihjäl mig själv i 5 dagar på något jag inte ens har all information till eller ska jag bara småplugga lite och satsa på omtentan direkt så jag kan köpa boken? Jag vet verkligen inte hur jag ska göra, det känns ju lite ångerfullt att behöva kugga en tenta. Jag har ju en sån fin fläckfri historia. =P Men jag kommer nog få vänja mig vid att inte klara saker, nån gång ska ju vara den första för ett prov.

Åååh hjälp mig någon! Jag vill verkligen inte! Låt mig spola fram ett par dagar så jag slipper ångesten!

Nä nu får jag skärpa mig, ska gå och lägga mig i sängen och läsa igenom lite av mina anteckningar. Jag måste iaf göra ett försök! Godnatt alla nötter! =D

26 Oktober

Ja då var det bara en vecka kvar. På tisdag nästa vecka har jag tenta på del 2 av cell och molekylärbiologi kursen. Och som många kanske redan vet så har jag ingen bok då posten misslyckats med sitt arbete. Så jag har aningen panik och ångest. Får försöka överleva på mina fattiga anteckningar.

I helgen har jag varit otroligt slö, har gjort i princip allt för att slippa plugga. I lördags fick jag världens ryck och tog mig an att städa i denna otroligt stökiga lägenhet. Jag kan se golvet i vardagsrummet för första gången! Det ser helt otroligt fint ut! =) Jag hängde också in alla mina kläder i garderoben så det är äntligen gjort, nu kan jag faktiskt hitta grejer att ha på mig.
Men resten av lägenheten, köket och hallen ser fortfarande förjäkligt ut. Men det ska tas hand om innan kära mor och J kommer hit nästa vecka. =) Ska även lägga upp lite bilder på lägenheten då för er som är intresserade.

Är så himla trött nu och har ont i huvudet som bara den. Har suttit och pluggat sen jag kom hem. Hela 13 sidor har antecknats av mig under kvällen och ändå så är jag efter i planeringen, mest på grund av min slappa helg. =P Men imorrn är det "dåliga Fred" som ska lära ut och då ska jag stanna hemma och få lite extra tid till att plugga själv.

Igår tog jag och V en sväng förbi Ikea.
Jag hade lite smågrejer jag behövde köpa där och väl inne på Ikea kan man ju inte låta bli att hitta ännu mer saker. Kom hem med den här fina vasen. Är otroligt stolt över den. =P

17 Oktober

Igår var det utgång med några från klassen. Vi hade bestämt oss för att träffas klockan tio vid Trädgårn, jag och E möttes upp vid Kungsportsplatsen innan och gick dit. Väl framme så ringer N och säger att hon inte kommer för det kom inget tåg och hon orkar inte vänta på nästa. Och det här säger hon först nu! Det tar ju över en timme för henne att komma in till stan så hon måste ha vetat ett tag att hon inte skulle komma, så vi blev lite less. Men vi bestämde oss för att höra med D ifall han ville följa med iaf, men den killen är så himla blyg så han vågade inte följa med bara mig och E, så vi fick gå ut själva. Och valet av Trädgårn var ju inte det bästa för bara oss två, en kväll med massa teens. Vi måste ha varit bland de äldsta. =P Men det var en riktigt rolig kväll iaf, det blir vad man gör det till! =D

Idag har mest varit slappis-dag. Har sett på hockeyn men har gett upp då det står 5-2 till HV nu. Jag borde lyfta på rumpan och antingen städa eller plugga men vi får se vart kvällen tar mig, inget av de två alternativen känns särskilt lockande. =P

16 oktober

Jag "råkade" försova mig i morse. Orkade verkligen inte gå på en till föreläsning den här veckan. Har varit så himla trött så jag behövde ett par extra timmar i sängen. Jag vaknade ändå hyfsat tidigt, låg och löste korsord i sängen i en timme innan jag klev upp klockan 10. Sen gjorde jag mig själv en riktigt nyttig frukost, fil med banan och müsli. När jag var och handlade tidigare i veckan så hittade jag müsli på lösvikt, så jag blandade ihop en liten påse med olika frön och grejer. Och jag måste säga att det faktiskt var riktigt gott.

Ska ta mig en sväng på stan då jag sett klart Våra Bästa År. Var där en snabbis igår och kikade men jag valde fel H&M då de inte hade min storlek på den bh jag ville prova. Så jag ska kolla på den idag igen och sen funderar jag på att köpa ett par lackleggings som jag ska ha ikväll då jag ska gå ut med några från klassen.

Nu är reklamen slut
så det blir inget mer skrivande. Ha en fin fredag! =)

Ny layout

Nu var det äntligen fixat! Jag har gjort en ny layout och det var välbehövligt. Den gamla var jag så himla less på. Den här är kanske lite somrig för årstiden just nu men jag ville ha något varmt och mysigt som värmer när vinterkylan börjar krypa fram.
Jag är inte helt nöjd med den, vill ha bort de vita kanterna runt bilden, men jag vet inte hur jag ska fixa det. =P Vet inte om jag ska byta layout eller bara ändra på några siffror. Om någon vet hur jag gör får ni gärna hjälpa. =) Det var ju hundra år sedan jag höll på med hemsidor så kunskapen är långt borta.

Var på Panduro i fredags för att köpa säkerhetsnålar till min Stålmannen kostym och jag råkade lägga lite extra varor i korgen. Jag köpte ett litet Scrapbook album och den är jättesöt. Har bara gjort till stora album förut 30x30 cm men jag ska nog göra några små album. För det första så går det mindre material vilket drar ner på pengarna jag måste spendera för det är så dyrt. Och för det andra så går det mycket snabbare. Jag kan ju inte göra lika fint som många andra kan så för mig tar det evigheter att försöka få till något som är någorlunda snyggt. Men nu kanske man hinner göra klart ett album. =) Här är resultatet av mitt kvällspyssel i lördags.

 

 

 

Så jävla lotto!

JAG KLARADE TENTAN!! =) Fick fina 24 poäng av de 24 som behövdes för att klara godkänt! Så lotto jag hade! =)

11 Oktober

Ännu en vecka är förbi, och snabbt går det. Har spenderat större delen av tiden med att skriva labrapporter, då vi har lab i princip varenda dag den här månaden. Finns det något jag gillar mindre än att sitta i ett lab, jag vet faktiskt inte. Har på senaste tiden faktiskt börjat fundera på om jag verkligen vill läsa det här, jag har ingen motivation alls och mycket tror jag kan bero på att jag inte känner mig så intresserad av det. Känns som att de två valen som finns efter dessa 3 år är att antingen hamna på ett lab eller studera växter, och inget av det vill jag!

Så det jag kommit fram till är att jag vill läsa Etologi och Djurvård. De flesta djurvårdsprogram har jag inte nog med gymnasiepoäng för att söka in på så då är det etologi som finns kvar. Har hittat ett program som heter Biologi- Etologi och Djurbiologi. Det blir nog ändå en hel del samma som jag läser här men det kommer vara mer djurinriktat plus att jag får läsa lite matte som jag velat länge nu. =) Men problemet är bara att det ligger i Linköping, och det känns jobbigt att behöva flytta en gång till. Så jag funderar på att ta någon distanskurs inom området för att känna av om det verkligen skulle kunna vara något för mig och sen bestämma mig efter det.

I fredags så hade vi en tacksittning för Lysestrands helgen. Temat på sittningen var Superhjältar vs Skurkar och jag var riktigt ambitiös och "sydde" mig en egen kostym. Måste säga att jag var riktigt stilig som stålkvinna. Haha. =P


Egentligen skulle jag fara in till stan idag och köpa en jacka och sen lämna in min telefon som gått sönder. Men jag ska göra det imorrn efter skolan istället. För jag orkar inte åka fram och tillbaka till stan två gånger då jag ska på bio ikväll med E, N och L. Vi ska se Tidsresenärens Hustru, hoppas att den är bra. =)

Nä nu ska jag försöka plugga
lite grann! Vi höres!

Tentan är över!!

Nu är tentan äntligen över! Jag kommer mest troligt inte att klara den för frågorna var så himla konstiga så jag har ingen aning om jag förstått dom rätt. Och sen två stycken 4 poängs frågor kunde jag inte alls. Drog världens chansning på dom. =P Men men, jag kommer iaf slippa det tills den 4 januari.

Är så sugen på att shoppa! Fick pengar förra veckan men jag har inte haft tid att gå på stan så det ska jag göra på lördag! =) Har hittat en del grejer jag skulle vilja ha. Eftersom leggings är Guds gåva till människan så måste jag skaffa lite nya klänningar/tunikor. De jag har är för somriga. Har hittat 3 snygga från Gina Tricot och sen en på H&M. Den somriga på bilden här nedan är från Nelly. Kanske inte det bästa till vintern men jag vill verkligen ha den. =)


Sjukt häftiga väskor
hittade jag på H&M också. Skulle behöva en lite stadigare väska till skolan och den svarta ser ganska stabil ut. Och sen gillar jag den bruna riktigt mycket. Lite på gränsen till "tant"-väska men det är så behändigt att ha en liten en då man som jag egentligen hatar att gå omkring med väskor. =P

Nu ska jag kika lite på Animal Planet och se Djurpoliserna. Natti Natti! =)
RSS 2.0