Imorrn börjar skolan

Ännu en helg har nu flugit förbi. Kan inte säga att den varit driekt händelsefull. V har haft tenta på sin introduktionskurs och sen haft en finsittning så jag har varit ensam i princip sen i torsdags med undantag för natten då. Förhoppningsvis kommer det bli bättre nu när skolan drar igång på riktigt imorrn, då kanske vi hinner ses lite grann på eftermiddagarna. =)

Igår skulle jag såklart ha städat men som vanligt så orkade jag inte. =P Men det ser iaf lite bättre ut här än vad det gjorde förut. Istället så spenderade jag hela första halvan av dagen med att titta på tv. Inte särskilt kul på en lördag direkt. V kom sedan hem en snabb sväng med två stycken från hans klass. De kom i princip bara hit, bytte om till finsittningen och sen vände. Så det var mitt sällskap för den dagen. =P
Less på att sitta inne hade jag blivit så jag tog en sväng till hemmakväll och hyrde Slumdog Millionaire som jag och V tänkte se då han kom hem men det blev så sent, så det blir mys framför tv:n ikväll istället.

Har haft mina ögon på en pizzeria som ligger en bit ner på gatan så igår tog jag tag i det hela och gick in, jag hade verkligen ingen lust att laga mat själv. Hade lite beslutsångest när jag skulle välja vilken pizza jag skulle ta. De har lite konstiga blandningar på pizzorna här, inte som man är van vid att alla är hemma. Det har ingen orient dressing på sin kebab pizza! Det tar ju bort hela meningen med pizzan. =P Så det fick bli en med oxfile och bea-sås.

Så idag är det söndag igen.
Jag skulle ha gått upp och tvättat klockan 8 i morse men jag orkade inte kliva upp. =P Så nu måste jag försöka hitta en dag nu i veckan istället. Ska iväg och handla sen på Coop Extra eller Forum. Måste införskaffa lite mat som inte är så jobbig att göra och som inte är korv. Jag har verkligen förätit mig på det sen jag flyttade hit. =P Är så sugen på att äta mandelpotatis men det verkar inte som att folk här nere vet vad det är för något. Har inte hittat det på en enda affär. Så typiskt! Får ta och köpa lite potatisgratäng istället för det går alltid ner, så länge jag slipper pastan ett tag.

Nu ska jag skutta iväg till duschen och göra mig ren. Sen blir det avfärd till COOP. Håll tummarna för mig imorrn då skolan börjar! Vi hörs alla nötter!

27 Augusti

Hej svejs alla nötter!

Hittils så har denna dag inte varit givande alls. Åkte in till Studenternas Hus för att betala kåravgiften. Långa köer var det men som tur var gick det ändå rätt snabbt. Rånad på över 300 kr blev jag. Men det positiva är att jag får gratis Visa nu och gratis internetbetalning. Yay! Bara det är typ 400 kr på ett år.

Böcker skulle jag också inhandla på studentbokhandeln då jag ändå var där. Men självklart så skulle de vara slut. Måste ha böckerna innan tisdag då vi har första föreläsningen och jag vet inte om jag kommer kunna fixa det tills dess. =S Jag skrev upp mig på deras kö lista för böckerna men enligt han jag pratade med så skulle det vara riktigt turligt om de skulle få in böckerna innan tisdag. Och det är ju ingen ide att beställa från internet nu heller eftersom det snart är helg. Så jag håller tummarna för bokhandeln!

Skräcknatt i Slottsskogen stod på schemat igår med skolan. De är inte så bra på planera då det skulle ha oss dit klockan 19 och det först blir mörkt vid nio. =P Så vi fick stå där och vänta i två timmar. Men när det väl kom igång så var det ganska skoj. Vi gick en tipsrunda ute i skogen med spöken längs vägen som hoppade fram och skrämde oss. Min grupp var inte särskilt lättskrämda av just spökena men vi hade ett väldans skoj med att gå och skrämma varandra under turen. =P
Synd nu bara att jag inte har några fler aktiviteter att gå på innan skolan börjar. Allt som är kvar riktar sig mot fysikerna eller för de som läst introduktionskurser. Så jag har flera dagar av ensamhet att ta ihjäl. Men jag har laddat upp med filmer så det ska nog gå vägen! =)

Nä nu ska jag fortsätta städa och plocka undan grejer innan jag blir lat igen. =P

Suck...

Sitter här i lägenheten och tråkar för mig själv. Ämnesgrupperna skulle ha egna aktiviteter idag och eftersom biologi verkligen skiter i allt så skulle vi inte ha nåt. Har varit alldeles för slö för att packa upp grejer och städa idag. Hade passat utmärkt att göra det men jag orkar verkligen inte. Jag har dock tagit mig energin till att åka och handla och sen bakat daim muffins. =) Mums!

Igår var det bowling och kareoke med alla recentiorer. Bowlingen blev inte så jättelyckad...det fanns typ inga skor så jag fick ta ett par 39:or....roligt värre då man ska ha storlek 37. =P Sen blev det såå segt då vi var 7 stycken som bowlade och man max kan vara 6 stycken. Det blev en massa väntande, vi hann inte ens klart en serie på en timme. =P Kareoken på Studs var dock rolig! Jag tog mig aldrig modet att sjunga själv men det var kul att se alla andra skämma ut sig. =P

Funderar på om jag ska göra middag till mig själv eller inte men det känns verkligen för komplicerat för mig idag. =P Jag kommer nog klistra fast mig själv på soffan resten av kvällen och kanske se en film eller något. Ha det fint!

Så var helgen över

Nu är det söndag igen och första veckan av nollningen är över. Helgen blev ganska lugn då jag skippade en del aktiviteter. Orkade aldrig gå på stadsvandringen i fredags då jag kände mig lite förkyld så jag och V passade på att handla lite och sen tog jag det lugnt resten av kvällen.

Lördag var helt och hållet en städardag. Hade bokat tvättid och det var ett väldans lass då allt från Tunisien också skulle tvättas. Även det oanvända kläderna man hade med sig var tvungna att tvättas då de luktade apa ändå. =P Sen byggdes det möbler så nu är min fina byrå äntligen på plats. Nu gäller det bara att packa upp resten. Vi kom en bra bit, packade upp en massa böcker och grejer på hyllorna i hallen men lägenheten totalt blev värre efteråt. Nu ligger det ännu mer grejer utspritt överallt och man måste verkligen hoppa över grejer vart man än ska gå. Ska försöka få undan resten ikväll annars blir det att städa imorrn.

En hemlig spårvagnstur var på schemat idag med skolan. Vi åkte ut till Saltholmen där vi grillade och lekte lekar. Höjdpunkten på dagen måste ha varit då vi skulle kasta ner en MatNatSexare i vattnet från kajkanten. Lag Biologerna, som jag då självklart var på, vann på vår utomordentliga kreativitet. Vi använde en kundvagn som tagits med och en i laget hoppade i vattnet, simmade över med repet vi knytit i kundvagnen och gav det till oss andra som stod på bryggan mittemot kajen. Sen drog vi ner den stackars kille som fick sitta i kundvagnen....kan inte ha varit särskilt mysigt. =P Kul var det iaf.

Nu är jag så himla trötter.
Hoppas att det är nån bra film på tv ikväll så att man kan ligga på soffan och mysa lite granna. Mumsa på lite kladdkaka som jag bakade igår och slurpa på lite cola. =) Vi syns till veckan grabbar!

21 Augusti

Snart är det helg och det känns skönt. Får en ledig dag imorrn då jag inte vill gå på det så kallade "barwars". Orkar inte spendera en hel lördag kväll/natt och titta på alla Star Wars filmerna. Det lämnar jag till de äkta nördarna! =P

Den här veckan har varit ganska spännande. På dagarna har jag inte haft ett skit att göra, förutom att flytta V's bil konstant. Och på eftermiddagarna och kvällarna har det varit aktiviteter med de andra recentiorerna. Roligast hittills var i förrgår då vi hade Mongokampf. Jag bildade lag med en annan biolog i min klass (88a är hon, YES!), två matematiker och en MatNatSexare. Vi gjorde en massa roliga grenar, typ kinderäggsrace. Skitskoj var det! Och vårt lag "Världens sämsta fantasi" kom trea, kan inte lova att mutor inte var inblandade. Höhö =P

Igår var det provsittning som MatNatSex hade anordnat. Några andra biologer var där, en blandning av rena biologer och några andra som vi kommer att läsa med lite grann. Så det var kul att få träffa några fler. Vi fick en tre rätters middag serverad utomhus, så det gällde att hålla i tallriken annars blåste maten iväg. Under kvällen fick vi lära oss lite grann om hur det fungerar på en sittning. Har ju bara varit på en förut då jag gått minikurserna på LTU men nu ska man verkligen ta in allt så man kan gå på fler.

Just nu sitter jag och väntar på att åka in till Chalmers där alla ska träffas för lite grillning och sedan en stadsvandring för att lära känna stan lite bättre. Men vi får ju se hur det går, tidigare så öste regnet ner. Annars blir det nog en tidig och lugn fredagkväll. Kanske bygga lite möbler så jag kan packa upp resten av mina saker. Alla kartonger här i lägenheten börjar göra mig tokig. =P

Nu blir det slapp på soffan ett tag och sen ett litet mellanmål innan jag drar. Vi synes!

Panik idag!

Idag skulle vara en slappardag. Jag skulle inte lyfta mig från soffan på hela dagen, bara ligga och såsa och göra absolut ingenting. Men jag hade tydligen fel. V började skolan idag och jag hade ju fått uppgifter på att jag skulle böjra först den 31a. Men ack så fel jag hade. V hade mött någon som virrade runt på Chalmers som sa att biologerna också skulle börja idag. Han ringde mig och jag fick PANIK!

Snabbt in på GUs hemsida, fram med nummer och börja ringa. Enligt alla jag pratade med så var studievägledarna för biologi de enda som skulle veta någonting och jag må då säga att de verkligen inte vet hur man svarar i en telefon. Jag terroriserade dem i över 2 timmar men inget svar.
Så det blev att skynda in i duschen, slänga på nya kläder, kuta till spårvagnen och åka till Chalmers. Hade ingen aning och vilken tid jag skulle vara där eller rent utav vart. Virrade runt på området som en liten höna och mitt i allt fick jag syn på V som vandrade omkring med sin fysik grupp. Hans fadder var så vänlig att hjälpa mig hitta någon som kunde vägleda mig lite. Men trots det så fick jag inget direkt svar på om jag skulle börja och vart. Bara att jag fick vara med på nollningsveckorna om jag ville, fast biologi sagt till mig att vi inte skulle vara med.
Så jag lyfte upp luren igen och fick tillslut tag på syon, men tyvärr visste inte hon heller någonting om det program hon jobbar för så jag fick inga klara uppgifter på om jag skulle göra nåt innan den 31 augusti. Så jag bestämde mig för att vara med på den här frivilliga nollningen iaf, hade hört rykten om att några andra biologer var och vandrade där med.

Det blev två timmar
av dötid, bara sittandes och vänta inne på kemigården innan det skulle dra igång. All stress i onödan! Fick tillslut träffa några av de andra  biologerna. Och jag måste ju vara en av de äldsta! Känns aningen jobbigt, alla verkar vara 90or. Suck! Men men så länge de är trevliga så funkar det nog. Hoppas dock att det droppar in fler under veckan, vi var bara 7 idag och 21 stycken har blivit antagna. Imorrn blir det iaf aktiviteter i Slottsskogen där vi tydligen skulle bli uppdelade och få träffa vår klass lite bättre. Hoppas på det bästa!

Avslutar med några bilder från Tunisien eftersom NöT klagat så mycket! =P



"Hemma" igen!

Kom hem från Tunisien idag. Känns sååååååå skönt! Visst det har varit jättetrevlig där och varmt som satan men jag fick en lättare sväng av magsjuka så min fredagnatt och sista dag i landet var ingen höjdare. Det går inte att beskriva hur härligt det känns att få dricka iskallt vatten som inte smakar apa och kunna existera utan att klibba fast i allt. 40 grader är nog lite för varmt för mig ändå. =P Mer om resan och lite bilder kommer senare.

Nu ska jag lägga mig
på soffan och bara ligga där... ska inte göra ett knop utom att titta på tv vilket jag inte gjort på nästan 1 månad. Och mumsa på lite vanlig svensk mat. =)

Madonna ikväll Tunisien imorrn

Kom fram till Göteborg måndag kväll. Sen dess har det varit en massa väntande på flyttbilen, shoppande på ikea och andra ställen runt om i stan. Inte en lugn stund har jag haft. Mina fötter gör ont och min rumpa har knappt suttit på 5 dagar.

Ikväll är det Madonna på Ullevi som gäller. Jag och mor ska dit. Kommer nog bli kul! =)

Sen är det Tunisien imorrn. Klockan 6:00 går planet så vi måste nog åka vid 3 på natten för att vara i tid och hitta rätt. =P Nog ingen idé att lägga sig ikväll efter Madonna. =P Ska bli så sköööönt att få en paus från all stress som varit nu och bara få ligga på stranden och såsa.

Måste packa inför resan nu, sen äta och bege sig till Ullevi. Vi syns om en vecka! =)

Nu smäller det!

Då var det dags! Jag flyttar idag!

Gör mitt sista pass på jobbet just nu. Känns så skönt att slippa det här stället. Ett år här har varit mer än nog för mig. Ska bli underbart med lite ombyte.

Ska hem efter jobbet, packa ihop mina sista grejer och lasta in allt i bilen. Sen åker jag, V, mor och bror iväg mot Sundsvall där vi ska övernatta. Sen på måndag morgon tar vi sista sträckan och är förhoppningsvis framme i Göteborg innan kvällen. =)

Ska bli spännande!
RSS 2.0